Απασφάλισε κατά Αβέρωφ ο Καρογιάν-«Δεν τον εμπιστεύονται πλέον»

Σε μία σπάνια παρέμβαση στις Προεδρικές Εκλογές προέβη ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Μάριος Καρογιάν, φανερά εκνευρισμένος με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τις αναφορές του στις προσωπικές του σχέσεις. Διερωτήθηκε, μάλιστα, «πώς ο ίδιος θα μπορούσε να κυβερνήσει όταν τόσο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, όσο και αυτοί που αποτέλεσαν κατά καιρούς προνομιακούς συνομιλητές του, δεν τον εμπιστεύονται πλέον».

Ο κ. Καρογιάν ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση του προέδρου το ΔΗΣΥ στο «Σίγμα», ο οποίος χαρακτήρισε οξύμωρο κάποιοι να μιλούν για ενότητα, εννοώντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν, «όταν προσπάθησαν να διασπάσουν την ιστορική κληριδική παράταξη» και «όταν αυτοί που τους στηρίζουν δεν μιλιούνται μεταξύ τους και είναι καθημερινά στα Δικαστήρια τα πρωινά και τα απογεύματα θα μας κυβερνούν». Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν μιλιέται ο Βότσης και ο Νικόλας με τον Καρογιάν.

«Σε ότι με αφορά, επιμελώς απέφευγα μέχρι σήμερα να προβώ σε χαρακτηρισμούς  έναντι του κ. Νεοφύτου, ή οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου, εκφράζοντας όπως συνηθίζω πάντοτε, σεβασμό προς όλους. Κατά τα άλλα, με συγκινεί το ενδιαφέρον του κ. Νεοφύτου για τις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Αντί πολιτικών επιχειρημάτων, όπως αρμόζει σε κάποιον που διεκδικεί το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας, καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο», δήλωσε ο κ. Καρογιάν.

«Θα ήθελα, ωστόσο να του θυμίσω ότι στη ζωή μου έμαθα να τις διαχωρίζω από τις θέσεις μου για το καλό της πατρίδας. Ο ίδιος άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι ενώ οι διαπροσωπικές μου σχέσεις μαζί του δεν ήταν και οι καλύτερες τα τελευταία 12 χρόνια, και μάλιστα όχι εξαιτίας μου, εντούτοις αυτό δεν με εμπόδισε να καθίσω στο ίδιο τραπέζι μαζί του, διερευνώντας έντιμά και ειλικρινά, δυνατότητες συνεργασίας για το καλό της πατρίδας μας, όπως δεν θα διστάσω να το πράξω εκ νέου και στο μέλλον», ανέφερε.

«Να θυμίσω ακόμα ότι ενώ στήριζα, σε κρίσιμες στιγμές, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του, ο ίδιος δεν έπαψε να στρέφεται αναίτια εναντίον πλειάδας πολιτικών μου φίλων και συνεργατών», τόνισε.

«Τελειώνοντας αναρωτιέμαι, με την δική του λογική, πώς ο ίδιος θα μπορούσε να κυβερνήσει όταν τόσο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, όσο και αυτοί που αποτέλεσαν κατά καιρούς προνομιακούς συνομιλητές του, δεν τον εμπιστεύονται πλέον», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πόλεμος» για εισφορές Ρώσων-Ο Νικόλας δείχνει Αβέρωφ, ο ΔΗΣΥ Χριστοδουλίδη

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ