Απασφάλισε κατά Αβέρωφ ο Καρογιάν-«Δεν τον εμπιστεύονται πλέον»

Σε μία σπάνια παρέμβαση στις Προεδρικές Εκλογές προέβη ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Μάριος Καρογιάν, φανερά εκνευρισμένος με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τις αναφορές του στις προσωπικές του σχέσεις. Διερωτήθηκε, μάλιστα, «πώς ο ίδιος θα μπορούσε να κυβερνήσει όταν τόσο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, όσο και αυτοί που αποτέλεσαν κατά καιρούς προνομιακούς συνομιλητές του, δεν τον εμπιστεύονται πλέον».

Ο κ. Καρογιάν ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση του προέδρου το ΔΗΣΥ στο «Σίγμα», ο οποίος χαρακτήρισε οξύμωρο κάποιοι να μιλούν για ενότητα, εννοώντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν, «όταν προσπάθησαν να διασπάσουν την ιστορική κληριδική παράταξη» και «όταν αυτοί που τους στηρίζουν δεν μιλιούνται μεταξύ τους και είναι καθημερινά στα Δικαστήρια τα πρωινά και τα απογεύματα θα μας κυβερνούν». Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν μιλιέται ο Βότσης και ο Νικόλας με τον Καρογιάν.

«Σε ότι με αφορά, επιμελώς απέφευγα μέχρι σήμερα να προβώ σε χαρακτηρισμούς  έναντι του κ. Νεοφύτου, ή οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου, εκφράζοντας όπως συνηθίζω πάντοτε, σεβασμό προς όλους. Κατά τα άλλα, με συγκινεί το ενδιαφέρον του κ. Νεοφύτου για τις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Αντί πολιτικών επιχειρημάτων, όπως αρμόζει σε κάποιον που διεκδικεί το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας, καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο», δήλωσε ο κ. Καρογιάν.

«Θα ήθελα, ωστόσο να του θυμίσω ότι στη ζωή μου έμαθα να τις διαχωρίζω από τις θέσεις μου για το καλό της πατρίδας. Ο ίδιος άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι ενώ οι διαπροσωπικές μου σχέσεις μαζί του δεν ήταν και οι καλύτερες τα τελευταία 12 χρόνια, και μάλιστα όχι εξαιτίας μου, εντούτοις αυτό δεν με εμπόδισε να καθίσω στο ίδιο τραπέζι μαζί του, διερευνώντας έντιμά και ειλικρινά, δυνατότητες συνεργασίας για το καλό της πατρίδας μας, όπως δεν θα διστάσω να το πράξω εκ νέου και στο μέλλον», ανέφερε.

«Να θυμίσω ακόμα ότι ενώ στήριζα, σε κρίσιμες στιγμές, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του, ο ίδιος δεν έπαψε να στρέφεται αναίτια εναντίον πλειάδας πολιτικών μου φίλων και συνεργατών», τόνισε.

«Τελειώνοντας αναρωτιέμαι, με την δική του λογική, πώς ο ίδιος θα μπορούσε να κυβερνήσει όταν τόσο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, όσο και αυτοί που αποτέλεσαν κατά καιρούς προνομιακούς συνομιλητές του, δεν τον εμπιστεύονται πλέον», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πόλεμος» για εισφορές Ρώσων-Ο Νικόλας δείχνει Αβέρωφ, ο ΔΗΣΥ Χριστοδουλίδη

Δειτε Επισης

Παπαμελετίου: Η επίλυση του Κυπριακού κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να επικρατήσουν συνθήκες ενότητας
Αννίτα Δημητρίου: Σημαντικό να κρατήσουμε άσβεστη την αισιοδοξία και την ελπίδα
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25η Μαρτίου στην Κύπρο (pics)
Ευελπιστεί σε σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό ο Προέδρος-«Τώρα είναι η ώρα της διπλωματίας»
Μήνυμα εθνικής ενότητας στην Πανηγυρική Δοξολογία-«Ευθύνη ολονών μας είναι η διαφύλαξή της»
Διπλές εκλογές, πολλαπλές προκλήσεις για τα κόμματα-Ο μπερδεμένος Μάιος του 2024
Από Ιούνιο τα νεότερα για το Κυπριακό-Τα συμπεράσματα του τριημέρου στις Βρυξέλλες
Αναζητούν κοινό βηματισμό, ετοιμάζουν φόρμουλα συνεργασίας Χριστοδουλίδης και κόμματα
Κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης η επίλυση του Κυπριακού