Καλεί σε συζήτηση επί της πρότασής του ο Αβέρωφ-«Έπρεπε να ήταν η παντιέρα της Αριστεράς»

Την πρόταση του για στήριξη της οικογένειας μέσω φοροελαφρύνσεων συζήτησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας την Πέμπτη. Ο κ. Νεοφύτου αξιοποίσε την ευκαιρία για να δηλώσει πως κάλεσε τους συνυποψηφίους του σε ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις από τους πολίτες, για να πληροφορηθεί ο λαός ποιοι έχουν προτάσεις και ποιοι προσπαθούν να βρουν μειονεκτήματα σε λύσεις που θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, οι δύο πλευρές συζήτησαν την πρόταση για στήριξη της οικογένειας με φοροελαφρύνσεις αλλά και επίδομα ούτως ώστε καμία οικογένεια να μην μένει κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Όπως είπε ο κ. Νεοφύτου, η εν λόγω εξαγγελθείσα πολιτική «έπρεπε να ήταν η παντιέρα της αριστεράς και όχι να ακούω από το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο τους αλλά και από τα κόμματα που υποστηρίζουν το Νίκο Χριστοδουλίδη να προσπαθούν να βρουν προβλήματα στην πρόταση μας».

Αναφέρεται επίσης πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε τους συνυποψηφίους του σε μία ανοικτή συζήτηση όπου οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους, προκειμένου να πληροφορηθεί επιτέλους ο κυπριακός λαός, όπως σημείωσε, ποιοι έχουν προτάσεις και ποιοι προσπαθούν να βρουν μειονεκτήματα σε λύσεις που θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Ευθύμιος Στρούθος αναφέρεται πως ευχαρίστησε από την πλευρά του τον κ. Νεοφύτου για την πρόσκληση και την ενημέρωση σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει, συμπληρώνοντας πως η οργάνωση θα ήθελε και επιθυμεί όπως το δημογραφικό ιδωθεί ως εθνικό θέμα και κατά συνέπεια χαιρετίζει οτιδήποτε είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε παρατήρηση του κ. Νεοφύτου πως η πρόταση όχι μόνο λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του σημερινού νοικοκυριού, αλλά δίνει σημαντικότατο κίνητρο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας με επιπλέον πριμοδότηση για το τρίτο παιδί, ο κ. Στρούθος σημείωσε πως αποτελεί σημαντικό κίνητρο, σε συνδυασμό με τη δημιουργία υποδομών φύλαξης για στήριξη της οικογένειας.

Κλείνοντας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως οι προτάσεις είναι μελετημένες, κοστολογημένες και όχι μόνο δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δημόσια οικονομικά, αλλά σφραγίζοντας την κοινωνική συνοχή θα έχουν και θετικό αντίκτυπο στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Διεκδικεί τη θέση του Αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ ο Μιχάλης Μιχαήλ
Καταδικάζουν τα σοβαρά επεισόδια τα κόμματα-«Οι ευθύνες βαραίνουν όλους»
Παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος
Επίσημη πρώτη ΥΠΟΙΚ στη Βουλή με ειδήσεις και φλέγοντα θέματα στην ατζέντα
Οι «φιλοαριστεροί» Συναγερμικοί, η διατήρηση του κλίματος και η συζήτηση που δεν έγινε
Οι καταγγελίες, η αντίδραση του συστήματος και η ηρεμία της αιώνιας ανοχής
Αποχαιρέτησαν την αδελφή του Αυξεντίου-«Φεύγεις ήρεμη και ήσυχη, αγαθή θα είναι η μνήμη σου »
Αποστάσεις Λευκωσίας από Αθήνα-«Δεν μας δεσμεύει η απόφαση Ελλάδας για στήριξη Τουρκίας για ΙΜΟ»
Υπουργός Άμυνας: Ένταξη Κύπρου στο πρόγραμμα SPP για συνεργασία με την εθνοφρουρά του New Jersey
Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας