Με μπηχτές περί αντίληψης συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες Νικόλας και Πετρίδης

Συνεχίζεται η διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, και του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, με αφορμή την πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου για φορολογική μεταρρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε αντιπαραβάλει τη δήλωση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με δήλωση στην οποία προέβη ο Υπουργός Οικονομικών τον Οκτώβριο, πως «δεν είναι καιρός για φορολογική μεταρρύθμιση», γράφοντας ότι «θα αποφύγω τον πειρασμό να μιλήσω για «αχταρμά», για «μωσαϊκό» και για «Βαβέλ»…», φράσεις που αποδίδονται από το στρατόπεδο του ΔΗΣΥ στον Νίκο Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν.

Ο κ. Πετρίδης είχε απαντήσει πως «ορθώς αναβλήθηκε το 2022 που ήταν προγραμματισμένη. (όταν πχ η θέση της ΕΚΤ ήταν η μη αύξηση επιτοκίων (που αυξάνει τις εισοδηματικές ανισότητες), ή πχ να επιβάλω πράσινο φόρο όταν κανένας δεν ήξερε που θα πάει η τιμή της ενέργειας. Ορθά πρέπει να γίνει το 2023, με τα νέα δεδομένα».

Την Πέμπτη ο Νικόλας Παπαδόπουλος επανήλθε, μετά από αναφορές και σε τηλεοπτική του εμφάνιση, αναφέροντας στο Twitter πως «ο κ. Νεοφύτου, δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον υπουργό Οικονομικών του, που διαφωνεί με τη #φορολογική_μεταρρύθμιση; Πριν δύο μήνες, ο κ. Πετρίδης, μας είπε στη Βουλή ότι λόγω αβεβαιότητας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με οποιαδήποτε μεταρρύθμιση σε αυτό το στάδιο».

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης σήκωσε εκ νέου το γάντι, επαναφέροντας την προηγούμενη του απάντηση και σχολιάζοντας πως «όταν κάποιος εθιστεί στην παραπληροφόρηση ό,τι και να πεις είναι μάταιο». «Το ξεκαθάρισα πολλές φορές. Είμαι σίγουρος ότι η αντίληψη σας είναι καλύτερη από αυτή που προεκλογικά παρουσιάζετε», τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους και αναφορικά με τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στο δίκτυο CBS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας