Διορία μέχρι αύριο δίνει ο ΠτΔ στον Στιούαρτ για να αποκαταστήσει την αλήθεια

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ έχει προκληθεί να αποκαταστήσει την πραγματικότητα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση για να τιμηθούν οι επαγγελματίες υγείας που προσέφεραν στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τη στασιμότητα στο Κυπριακό, είπε ότι «δεν θέλω να θεωρήσω ότι ελέχθη κάτι ανάλογο. Θα αναμένουμε μέχρι αύριο, έχει προκληθεί ο κ. Στιούαρτ για να αποκαταστήσει την πραγματικότητα. Εάν όντως ελέχθη κάτι ανάλογο, το ελάχιστο που θα μπορούσε να λεχθεί είναι ότι δεν μιλούμε πια για εκπρόσωπο των ΗΕ, αλλά για εκπρόσωπο όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά διάψευση από τον ίδιο τον Στιούαρτ το ΥΠΕΞ-«Δεν αρκούν αόριστες αναρτήσεις»

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter τόνισε πως δεδομένου ότι το δημοσίευμα της Yeni Duzen «αποδίδει στον κ. Stewart πρωτοφανείς και σοβαρότατες αναφορές σε βάρος της πλευράς μας, αναμένουμε από τον ίδιο να απορρίψει το δημοσίευμα ως αβάσιμο και λανθασμένο». «Γενικόλογες και αόριστες αναρτήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν αρκούν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ισχυρίζονται ότι παραποιήθηκε η ιστορία για την εισβολή και επιμένουν στο αφήγημά τους για το Κυπριακό οι Τούρκοι
Πάει στα κατεχόμενα να τους «δειχτεί» για την μαντίλα ο Ερντογάν-«Όταν δεν τους βάζεις όρια, δεν γνωρίζουν τη θέση τους»
Τέλος στη συγγενοκρατία στο δημόσιο θέλει να θέσει η Βουλή-Η πρόταση νόμου που προωθείται
Συνεχίζει τον αμανέ του ο Τατάρ-«Ορθή είναι η πολιτική των δυο κρατών»
Η Τουρκία αρχίζει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοιχτά των κατεχομένων
Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Προσπαθούν να κλειδώσουν αριστίνδην στον ΔΗΣΥ-Πώς διαμορφώνεται ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο