Παραμένουν προφυλακιστέοι για ακόμα ένα μήνα Τζιόρτζι και Φίγκα για το Qatargate

Την συνέχιση της προφυλάκισης των Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (γνωστή ως Qatargate), αποφάσισε σήμερα το προδικαστικό τμήμα του Πρωτόδικου Δικαστηρίου των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βελγικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Όπως αναφέρεται, οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης (Palais de Justice) στις Βρυξέλλες, καθώς κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αργότερα το απόγευμα, το δικαστήριο επιβεβαίωσε την συνέχιση για ακόμα ένα μήνα της προδικαστικής κράτησης των κατηγορουμένων οι οποίοι καταγράφονται με τα αρχικά F.G. και N.F-T 

Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τέως βοηθό του φερόμενου εγκέφαλου του δικτύου του τέως Ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι και σύντροφο της παυθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή η οποία επίσης τελεί υπό κράτηση, καθώς και τον Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα, επικεφαλής της ΜΚΟ No Peace Without Justice η οποία επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο δίκτυο διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης τις επόμενες 24 ώρες, και εφόσον το κάνουν θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου εντός 15 ημερών. Όπως επαναλαμβάνει σε κάθε ανακοίνωση η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για σκοπούς προστασίας της έρευνας, και οι όποιες νέες εξελίξεις θα ανακοινωθούν μέσω δελτίων Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Καϊλή είχε ζητήσει αποφυλάκιση της υπό όρους, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο. Επίσης, ο κ. Παντζέρι έχει υπογράψει «σύμφωνο μεταμέλειας» με τις βελγικές αρχές, δεσμευόμενος να αποκαλύψει - έναντι μειωμένης ποινής - όλες τις λεπτομέρειες για τη δράση του δικτύου μέσω του οποίου το Κατάρ, αλλά και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, επιχειρούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Στη δημοσιότητα βίντεο με το βρέφος να κλαίει στο μπαλκόνι-Το άφησαν οι γονείς του σε καρότσι και πήγαν για ύπνο
ΒΙΝΤΕΟ: Οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν το αρχηγείο της Μοσάντ
Γονείς άφησαν το ένδεκα μηνών μωρό τους να κλαίει στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Ξεσπά και βάλλει κατά της Εισαγγελίας η Ανδριάνα Νικολάου-«Κάλυψαν και έδωσαν άφεση αμαρτιών στους εγκληματίες και τους διεφθαρμένους»
Τι ισχύει με τα πυρηνικά του Ιράν-Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Τεχεράνη ήταν κοντά στο να αποκτήσει βόμβα
Χειροπέδες σε νοσηλευτή μετά από καταγγελία για άσεμνη επίθεση
Μπορεί να καταρρεύσει το «μισητό» καθεστώς του Ιράν; Εξέγερση, ανατροπή ή εμφύλιος στην Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιθυμεί ένα πραγματικό τέλος στο πυρηνικό πρόβλημα με το Ιράν
Γιατί ο Τραμπ θέλει να μείνει έξω από τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν
Ο Τραμπ σκοπεύει να επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους ακόμη 36 χωρών