Ανέλαβε επίσημα υποχρεώσεις ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Λευτέρης Χριστοφόρου

Τη θέση μέλους του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ανέλαβε επίσημα την Πέμπτη το μεσημέρι, αναλαμβάνοντας επισήμως τις υποχρεώσεις που προβλέπουν οι συνθήκες σε ειδική συνεδρίαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο κ. Χριστοφόρου, ο οποίος από διετέλεσε Ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΔΗΣΥ) από το 2014, έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου μαζί με τους Jorg Kristijan Petrovič, Stef Blok, George Marius Hyzler, Laima Liucija Andrikienė και Keit Pentus-Rosimannus.

Ο κ. Χριστοφόρου διορίστηκε στο ΕΕΣ για την περίοδο από τις 2 Νοεμβρίου 2022 έως την 1η Νοεμβρίου 2028. Τη θέση του ως Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ για την Κύπρο κατέχει πλέον η Ελένη Σταύρου.

Τα μέλη του ΕΕΣ διορίστηκαν με αποφάσεις της 3ης Μαρτίου, της 16ης Ιουνίου, της 26ης Ιουλίου, της 14ης Νοεμβρίου και της 13ης Δεκεμβρίου 2022 από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν διαβουλεύσεως με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Jorg Kristijan Petrovič διορίζεται για την περίοδο από τις 7 Μαΐου 2022 έως τις 6 Μαΐου 2028, ο Stef Blok για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025, ο George Marius Hyzler για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2028, η Laima Liucija Andrikienė για την περίοδο από τις 16 Νοεμβρίου 2022 έως τις 15 Νοεμβρίου 2028 και η Keit Pentus-Rosimannus για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Την ανανέωση της θητείας του Ζερβάκη ως το τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Τετ α τετ Στέφανου και Αννίτας στα γραφεία του ΑΚΕΛ-«Μακάρι να μη χρειαστεί να διαφωνήσουμε»
Στη δημοσιότητα οι εκλογικές δαπάνες του Ανδρέα Μαυρογιάννη
Διεκδικεί τη θέση του Αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ ο Μιχάλης Μιχαήλ
Καταδικάζουν τα σοβαρά επεισόδια τα κόμματα-«Οι ευθύνες βαραίνουν όλους»
Παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος
Επίσημη πρώτη ΥΠΟΙΚ στη Βουλή με ειδήσεις και φλέγοντα θέματα στην ατζέντα
Οι «φιλοαριστεροί» Συναγερμικοί, η διατήρηση του κλίματος και η συζήτηση που δεν έγινε
Οι καταγγελίες, η αντίδραση του συστήματος και η ηρεμία της αιώνιας ανοχής
Αποχαιρέτησαν την αδελφή του Αυξεντίου-«Φεύγεις ήρεμη και ήσυχη, αγαθή θα είναι η μνήμη σου »