Ετοιμάζουν ιδιωτική ποινική κατά ιατροδικαστή και αστυνομικών-Τελεσίγραφο σε ΝΥ

Ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για την οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, η οποία εδώ και δεκαεπτά χρόνια δίνει μία τιτάνια μάχη με το σύστημα για την τιμωρία των δολοφόνων του 26χρονου και όσους συγκάλυψαν και συνεχίζουν να συγκαλύπτουν το έγκλημα, με τον δικηγόρο της οικογένειας να δίνει τελεσίγραφο στην Νομική Υπηρεσία, σε διαφορετική περίπτωση προχωρεί με ιδιωτική ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και αγωγές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παράταση στην απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία Θανάση-Παγκύπρια διαμαρτυρία

Οι χειρισμοί της Νομικής Υπηρεσίας, μετά την παραλαβή του πορίσματος των Μάτσα-Αλεξόπουλου, φαίνεται να προκάλεσαν την έντονη ενόχληση της οικογένειας, η οποία παρά τις δεσμεύσεις που έλαβε πως θα κρατείτο ενήμερη για την εξέλιξη των ερευνών, εντούτοις βρίσκεται στο σκοτάδι, ενώ δεν έχει λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι και κατά πόσο θα υπάρχουν διώξεις ή εάν κάποιοι, σε βάρος των οποίων το πόρισμα κατέγραφε ποινικές ευθύνες και αφυπηρέτησαν από τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας, θα καταφέρουν να απαλλαχτούν.   

Η οικογένεια του άτυχου εθνοφρουρού, εκφράζει έντονη αγανάκτηση για την στάση της Εισαγγελίας, με τον δικηγόρο της Λουκή Λουκαΐδη, να δίνει τελεσίγραφο προς τον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα, όπως αν δεν έχουν οποιεσδήποτε απαντήσεις εντός των επόμενων ημερών, τότε θα προχωρήσουν με ιδιωτική ποινική, κάτι το οποίο επίσης θα πράξουν, σε περίπτωση που οι τελικές αποφάσεις δεν είναι αντίθετες με αυτές που καταγράφει το πόρισμα. 

Αυτό ανέφερε στον REPORTER ο κ. Λουκαΐδης, ο οποίος εξήγησε πως το πρώτο άτομο που σκοπεύει να κινηθεί εναντίον του, είναι ο ιατροδικαστής, Πανίκος Σταυρινός, ο οποίος το 2005 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Θανάση ήταν αυτοκτονία και όχι δολοφονία, παρά το γεγονός ότι ο 26χρονος είχε υποστεί ρήξη εσωτερικών οργάνων και κάταγμα στέρνου. Κάτι το οποίο δείχνει πως είναι αδύνατον τα συγκεκριμένα ευρήματα να προήλθαν από την πτώση από τη γέφυρα της Άλασσας, ενώ στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών αναφερόταν πως ο άτυχος Θανάσης, πριν στραγγαλιστεί, είχε δεχθεί επίθεση και ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα τα δυνατά χτυπήματα στο σώμα του να του επιφέρουν τα κατάγματα και τη ρήξη ζωτικών οργάνων.

Τα άλλα τρία πρόσωπα, που θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο σε περίπτωση ιδιωτικής ποινικής, είναι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης και αφυπηρέτησαν από καίρια πόστα, ενώ σε αυτούς, το πόρισμα καταγράφει ποινικές ευθύνες. 

«Θα αναμένουμε λίγες ημέρες και αν δεν απαντήσουν, τότε θα προχωρήσουμε με ιδιωτική ποινική», ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης,  ο οποίος την ίδια ώρα εξαπέλυσε πυρά κατά της ηγεσίας της Νομικής Υπηρεσίας, καθώς όπως αναφέρει, δεν απαντούν στο αίτημα της οικογένειας για την παραχώρηση Νομικής Αρωγής, όπως προνοείται από αποφάσεις του ΕΔΑΔ, αλλά και του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Είναι αποτυχία ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Στέλνει η οικογένεια τους λογαριασμούς, για να τους δώσουν οικονομική στήριξη, για να πληρώσουν τους δικηγόρους τους, όμως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση μέχρι στιγμή», ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης. 

Πάντως, από πλευράς Αστυνομίας αναφέρεται πως οι έρευνες, οι οποίες πήραν παράταση αφού το χρονοδιάγραμμα των τριών μηνών έληγε στις 16 Ιανουαρίου, βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Συγκεκριμένα, αρμόδια πηγή ανέφερε πως εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση και ο φάκελος της υπόθεσης, ώστε να αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία και να λάβει περαιτέρω οδηγίες, για τα επόμενα βήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το «έγκλημα» του Μάτσα και η αλλεργία στην... αλήθεια

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Καταζητείται ο 35χρονος Κυριάκος Σάββας για ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικής βλάβης (pics)
Χειροπέδες σε δύο για υπόθεση εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση-Αναγνωρίστηκε το 23χρονο θύμα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο