«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»

 

Στην τελική ευθεία των προεδρικών εκλογών, το προεκλογικό κλίμα αλλάζει ραγδαία. Η ώριμη πολιτική σκέψη, η βάσανος της αξιολόγησης, η επιλογή του ικανότερου υποψηφίου για  την ΠΤΔ  αναπόφευκτα δημιουργεί και το αίσθημα της ευθύνης για τον κάθε νουνεχή πολίτη. Στοιχεία, που δημιουργούν αυτό που έλειπε μέχρι σήμερα από τον προεκλογικό αγώνα, τον πολιτικό προβληματισμό, το ενδιαφέρον και την αγωνία για το μέλλον του τόπου.

Γιατί το μέλλον της κυπριακής οικονομίας με τις εξωγενείς κρίσεις και τις εσωτερικές παθογένειες της αντιμετωπίζονται ακαριαία και έγκαιρα με πολιτικές αποφάσεις, με σχεδιασμό, γνώση και εμπειρία και όχι με οικονομικές αλχημείες και με πολιτικές δυνάμεις, που τόλμησαν να αφήσουν την πατρίδα μας χωρίς προϋπολογισμό, σε περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη.

Γιατί το μέλλον της πορείας του Eθνικού μας προβλήματος είναι άμεσα συνυφασμένο με την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του, δεν λύνεται με συνθήματα, πολιτικά σταυρόλεξα και ασαφείς πολιτικές τοποθετήσεις. Το Κυπριακό μπορεί να ξεκλειδωθεί όταν αυτός που κυβερνά έχει πολιτική βούληση, είναι ταγμένος να υπηρετήσει αυτή την προσπάθεια μέχρι τέλους και δεν τον ενδιαφέρει το πώς θα συντηρηθεί ο ίδιος πολιτικά μέχρι την επανεκλογή του.

Γιατί το μέλλον των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων και ευάλωτων ομάδων, της μεσαίας τάξης των Κυπρίων πολιτών εξαρτάται μέσα από καινοτόμες μεταρρυθμίσεις, σύγχρονες, μελετημένες και κοστολογημένες. Προτάσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία, ενισχύοντας το οικογενειακό εισόδημα  αυτών των πολιτών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας κι όχι με υποψηφίους που θέλουν τον κόσμο εξαρτώμενο από την επιδοματική πολιτική.

Γιατί το μέλλον της πατρίδας μας περνά μέσα από τις γεωπολιτικές επιλογές της χώρας μας , τη διατήρηση της δυτικής μας ταυτότητας, τη στοίχισή της σε αρχές και αξίες μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και όχι με υποψηφίους που στηρίζονται σε ξένα δεκανίκια, που αντιστρατεύονται αυτή την πορεία.

Γιατί το μέλλον της πατρίδας μας  μπορεί να είναι λαμπρό με την εμπέδωση της αξιοκρατίας, τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την περιχαράκωση των θεσμών, την ενίσχυση της  διαφάνειας και της λογοδοσίας. 

Όλα τα ανωτέρω τα ενστερνίζονται σοβαροί και υπεύθυνοι πολίτες, αγνοί πατριώτες,  που αποτελούν τη σιωπηρή πλειοψηφία, που νοιάζονται για το συλλογικό καλό, που θέτουν τον τόπο πάνω απ’ όλα.

Είναι γι’ αυτό που η υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου δικαιώνεται καθημερινά, γιατί  οι πολίτες τον αναγνωρίζουν ως τον κατάλληλο πολιτικό ηγέτη, που μπορεί να κουμαντάρει και να φέρει αποτελέσματα.

Η 5η Φεβρουαρίου αποτελεί νέο ορόσημο για την πατρίδα μας. Ο Ν. Καζαντζάκης έλεγε, «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»

Όσοι τιμούμε την Κληριδική παράταξη οφείλουμε να σηκώσουμε στους ώμους μας την υποψηφιότητα του  Αβέρωφ Νεοφύτου!

Να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, τον καιροσκοπισμό και τους πολιτικάντηδες που έβγαλαν στις εκπτώσεις, αρχές και αξίες, που ισοπέδωσαν τα πάντα στο βωμό της εξουσίας.

Έχουμε την ευθύνη να οδηγήσουμε την Κληριδική παράταξη ενωμένη και δυνατή με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Αυτό όλοι μαζί θα το καταφέρουμε!

Στις 12 Φεβρουαρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να ανοίξει ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για την πατρίδα μας και τον λαό μας!

*Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου

Δειτε Επισης

Η πολιτική επιστρέφει
Οι εκλογές στην Τουρκία και η επόμενη μέρα για τον Ελληνισμό
Ζητείται πολιτική ενσυναίσθηση
Τουρκία - Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές! Μια διαφορετική προσέγγιση
Πόλεμος και Πολιτική Επικοινωνιολογία
Μετανάστες: με ένα ανάλγητο κράτος, ένας εύκολος εχθρός
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη
Το ηχηρό μήνυμα του 17ου Συνεδρίου του ΔΗ.ΣΥ.
Οι εθνικιστικές καταστροφές και η επικοινωνιολογία
Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο