Εξέφρασαν κινδύνους για το επιδεινούμενο στάτους κβο στην Κύπρο ε/κ και τ/κ κόμματα

Τους κινδύνους από το στάβους κβο στην Κύπρο το οποίο δεν είναι στάσιμο αλλά επιδεινώνεται, υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες σε συνάντηση ηγετών και εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, στο Λήδρα Πάλας, όπως αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.

Οι συναντήσεις των ε/κ και τ/κ κομμάτων πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που διάβασε ο Πρέσβης της Σλοβακίας, Μάρτιν Μπέζακ, οι συμμετέχοντες ανασκόπησαν την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο και την περιοχή, συνειδητοποιώντας ότι το υφιστάμενο στάτους κβο είναι απαράδεκτο και υπάρχει επείγουσα ανάγκη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και την πλήρη εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλο το νησί. 

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι προσπάθειες για προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των Κυπρίων πρέπει να ενισχυθούν.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν τις απόψεις τους επί του θέματος που εισηγήθηκε το φιλοξενών κόμμα, που αυτή τη φορά ήταν το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, και το οποίο ήταν: "2023: Ακόμη ένα έτος χωρίς λύση του Κυπριακού; Κίνδυνοι, προκλήσεις και προσδοκίες".

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, και φιλοξενών κόμμα θα είναι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα. 

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Τέταρτη σύλληψη 14χρονου για την επίθεση και ληστεία εναντίον ζεύγους σε παραλία στην Πάφο
Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό στη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER την Πέμπτη
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για παραβιάσεις στο ΤΕΠΑΚ-Μέλη Επιτροπής φέρεται να βρίσκονται σε σύγκρουση συμφερόντων
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Εξήγησε τις ανακριτικές ενέργειες ο υπεύθυνος αξιωματικός μετά τις καταγγελίες κατά του Al Jazeera
Μετέβη ξαφνικά στην Άγκυρα ο Ουστέλ-Σχετίζεται με την κρίση για το ««νομοσχέδιο για την οργάνωση της αστυνομίας»