Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου “Great Place To Work” για 2η συνεχή χρονιά

To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την πιστοποίηση Great Place to Work για 2η συνεχή χρονιά επιβεβαιώνοντας τις εκσυγχρονιστικές αλλαγές που επιτελούνται στο Πανεπιστήμιο οι οποίες το οδήγησαν σε επίπεδα ανάπτυξης ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αναβαθμίζοντας το εύρος και την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο, και καθορίζοντας ένα σαφή διεθνή προσανατολισμό για το πανεπιστήμιο. 

Η Δευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λουκία Πολυγερινού-Τζύρκα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Διακρίσεις όπως το Great Place to Work δεν προσδίδουν μόνο κύρος στο Πανεπιστήμιο μας. Θέτουν τον πήχη ψηλά για συνεχή ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της εταιρικής μας κουλτούρας με σκοπό τη διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι 1,000 και πλέον εργαζόμενοι νοιώθουν ασφαλής  και ταυτόχρονα ελεύθεροι να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να συμβάλουν στην επιτυχία των ίδιων και του οργανισμού. Για εμάς οι υπερήφανοι και ικανοποιημένοι εργαζόμενοι αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή του πανεπιστημίου και των αξιών των οποίων αντιπροσωπεύει.»

Το αίσθημα συμπερίληψης και εμπλοκής αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΠΚ. Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που ανταποκρίνονται σε διεθνή πρότυπα καταστούν το εργασιακό  περιβάλλον ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πνεύμα συνεργασίας, συλλογικότητας, ομαδικότητας και υπευθυνότητας έχοντας πάντα ως επίκεντρο τους φοιτητές.

Σε σχετική δήλωση ο Γενικός Διευθυντής Great Place to Work, Κυριάκος Ιακωβίδης, ανάφερε «Η επιτυχή πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2021 και η ένταξη του στη λίστα CyprusBest Workplaces™ 2022 είχε τεκμηριώσει τη ανθρωποκεντρική στρατηγική που υιοθετεί η διεύθυνση του πανεπιστημίου για να δημιουργήσει ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον. Η επιτυχής αξιολόγηση τους για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδεικνύει τη δέσμευση του να διατηρεί και να βελτιώνει συνεχώς αυτό το εργασιακό περιβάλλον.»

Είναι αξιοσημείωτο ότι για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2022 σηματοδότησε την έναρξη της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του στην Φρανκφούρτη μια κίνηση που αποτελεί μέρος της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης του. Το νέο παράρτημα Ιατρικής στην Φρανκφούρτη αποτελεί σημαντικό ορόσημο που εγκαινιάζει  μια νέα εποχή για την Κυπριακή πανεπιστημιακή εκπαίδευση καθώς είναι η πρώτη φορά που κυπριακό πανεπιστήμιο επιχειρεί τέτοιου είδους ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα το Πανεπιστήμιό ξεκίνησε τις εργασίες για επέκταση της  Πανεπιστημιούπολης η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024, μέρος του μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδίου του Πανεπιστημίου για ανάπτυξη και καινοτομία.  Το νέο κτίριο θα εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες στις Σχολές της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής καθώς και των προγραμμάτων των Επιστημών Υγείας.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στην Galileo Global Education, τον μεγαλύτερο όμιλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, με ένα δίκτυο 54 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με περισσότερους από 210.000 φοιτητές σε 18 χώρες και έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, την διασύνδεση με την βιομηχανία και την κοινωνία και την υψηλή απασχολησιμότητα των φοιτητών και αποφοίτων του.

Δειτε Επισης

The Sovereign Art Foundation Students Prize: Ψήφισε τα αγαπημένα σου έργα τέχνης
Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφανιαία νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης