Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι στο Δάλι-Ζητούν λύσεις για τα ασφαλτικά

Μεγάλη λύπη και αγανάκτηση εκφράζει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μητέρων Ενορίας «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» στο Δάλι, αφού αποχωρεί από την Προεδρία με άλυτο ακόμα το ζήτημα μετακίνησης των μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.

«Ένας αγώνας 8 χρόνων θάβεται σε πολιτικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα με τη βοήθεια πολλών. Η αγανάκτηση μας μεγάλη όταν αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια εμπαιγμού μας μετά από τόσον αγώνα να αποκτηθούν κινητές μονάδες παραγωγής ασφάλτου ενώ η μετακίνηση δεν έχει γίνει», αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο.

«Αφήσατε το πρόβλημα χωρίς άλλη παρέμβαση ξέροντας ότι θα φτάσει σε αδιέξοδο», προσθέτουν. 

Του αναφέρουν επίσης ότι άφησε την τύχη τους στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης που κανείς δεν ξέρει αν θα υλοποιήσει την απόφαση του Υπουργικού του Συμβουλίου.

«Πώς είναι δυνατόν τρία χρόνια μετά η μετακίνηση να μην έχει γίνει; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται ανοχή παρακοής δικαστικού διατάγματος από τη μία μονάδα παραγωγής, να συνεχίζει να δουλεύει και κανείς θεσμός να μην μπορεί να επιληφθεί του προβλήματος; Πώς είναι δυνατόν να μην μπορείτε να επιβληθείτε στις υπηρεσίες του κράτους για να κάνουν το αυτονόητο προασπίζοντας την υγεία των πολιτών σας; Πώς είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να έχει ψηφιστεί νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των μονάδων και να συζητούν σαν λύση κινητές πλέον μονάδες που δεν θα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο;», διερωτώνται.

Στην επιστολή ασκείται κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια».

«Στα μάτια των παιδιών μας και τα δικά μας η προσπάθεια σας απέτυχε. Υπήρχε η ειλικρινής πρόθεση αλλά δεν τα καταφέρατε. Θα συνεχίσει ο κόσμος εδώ ναφοβάται, να νοσεί και να πεθαίνει και η υστεροφημία σας δεν θα σας δικαιώσει», αναφέρεται.

Τον καλούν να δεσμεύσει όλους πριν αποχωρήσει, να κάνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους και να αφήσει τετελεσμένα που θα μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία τους και θα είναι προς υλοποίηση. Είναι ντροπή, προσθέτουν τόσος κόσμος να προδίδεται και να μένει χωρίς ελπίδα για ένα πρόβλημα που για χρόνια προσπαθούσε να ακουστεί.

Δειτε Επισης

«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
«Ο δικαστής με τη 19χρονη Βρετανίδα επικρίθηκε έντονα για το εσφαλμένο της απόφασης και πήρε προαγωγή»
Συγκλονίζουν οι λεπτομερείες για το παιδί 22 μηνών στη Λεμεσό-«Η μητέρα το έβαλε στο μπάνιο με ζεστό νερό»
Με δόσεις τα ευρήματα για το Κράτος Μαφία-«Ανακριβείς και παραπλανητικές» απαντά η Αρχή στις πληροφορίες για το πόρισμα
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Επιστολή ψευδοκράτους προς ΓΓ-«Εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά τ/κ, με στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα»
Έντονη αντίδραση ΔΗΚΟ για τη συνέντευξη Φειδία από Τατάρ-«Πιόνι της τουρκικής διπλωματίας και των ΜΜΕ»
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύο προσώπων για την κλοπή από χρυσοχοείο
Με κενά η στελέχωση ναυαγοσωστικών πύργων στην Πάφο-Έλλειψη ενδιαφέροντος από ναυαγοσώστες για εργοδότηση
Σάλος με Ρωσίδα πυγμάχο που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο