Ντοματόσουπα με αρωματικά
06:25 - 24 Ιανουαρίου 2023
Αρωματισμένη!
ΥΛΙΚΑ
80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. πατάτα, σε κομμάτια
20 γρ. βούτυρο
700 γρ. ώριμες, φρέσκιες ντομάτες, κομμένες στα 4
10 κλωνάρια ανάμεικτα αρωματικά βότανα (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι κλπ) (μόνο τα φύλλα)
1 κ.γλ. αποξηραμένα ανάμεικτα αρωματικά βότανα
1 κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
400 γρ. νερό
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
50 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια, για το γαρνίρισμα (προαιρετικό
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 200 γρ. πατάτα, σε κομμάτια, 20 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα
Βήμα 2
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα .
Βήμα 3
Προσθέστε 700 γρ. ώριμες φρέσκιες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα, φύλλα από 10 κλωνάρια ανάμεικτα αρωματικά βότανα, 1 κουταλάκι αποξηραμένα ανάμεικτα αρωματικά βότανα, 1 κουταλάκι πάστα ζωμού λαχανικών και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 4
Προσθέστε 400 γρ. νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα. Μεταφέρετε σε σουπιέρα και γαρνίρετε με 50 γρ. φέτα σε μικρά κυβάκια προτού σερβίρετε.