«Υπάρχει συνέχεια ένα γιατί, γιατί θυσιάστηκε ο Άλκης; Γιατί δολοφονήθηκε με αυτόν τον τρόπο;»

Στο “Football Stories” μίλησε ο πατέρας του Άλκη, φανερώνοντας μεγαλείο ψυχής με ουκ ολίγες “τοποθετήσεις” του. Το video, το οποίο έχει συγκινητικά πλάνα από το σπίτι της οικογένειας του Άλκη, ο οποίος δολοφονήθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο Άρης Καμπανός -μεταξύ άλλων- είπε:

Για την δολοφονία του αδικοχαμένου νεαρού: “Το γεγονός αυτό, που έγινε στις 1/2/22 ήταν ένα γεγονός που έκανε να σταματήσει ο χρόνος. Συνέχεια, αναδυόταν μέσα μας ερωτήματα… Γιατί «θυσιάστηκε» ο Άλκης, γιατί δολοφονήθηκε με αυτόν τον τρόπο; Υπήρχε συνέχεια ένα ερώτημα και ένα «γιατί». Φταίνε κάποια άμυαλα παιδιά; Κάποιες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου; Φταίει το σύστημα; Είναι αυτές οι απαντήσεις που προσπαθούσα να δώσω και προς τον έξω κόσμο”

Συνεχίζοντας, ανέφερε: “Να δούμε το ποδόσφαιρο σαν ένα άθλημα ένωσης. Ήθελα αυτό το γεγονός της τυφλής βίας, να μην γίνει ένας καινούριος κύκλος βίας μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη. Αλλά να γίνει ένας γεγονός μιας νέας αρχής, μιας ένωσης των φιλάθλων. Όταν το βίωσα το γεγονός, κατάλαβα ότι η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία. Μόνο με αγάπη… Πρέπει να αποκτήσουμε αξιοπρέπεια να σεβασμό”.

Επίσης, πρόσθεσε: “Το είπα «θυσία», για να αποτελέσει ένα φωτεινό γεγονός για να σταματήσει η τυφλή βία. Να σταματήσει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάνουμε μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλουμε ξένους ποδοσφαιριστές για να γίνει καλύτερο. Κάνουμε μεταγραφές προπονητές, διαιτητές… Μήπως πρέπει να κάνουμε και φιλάθλους μεταγραφές; Θέλω ο θάνατος του Άλκη να μην πάει άδικα. Δηλαδή, αν θρηνήσουμε ακόμη ένα παιδί, γι’ αυτό που λέμε τυφλή βία, θα έχει φύγει άδικα ο Άλκης. Άδικος ήταν και ο θάνατος του Τόσκο, του Νάσου… Άδικα χάνουμε τέτοιες ζωές. Ρε παιδί μου… Γιατί; Πρέπει να φτάνουμε στον φόνο γιατί ο άλλος έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης για ένα θέμα; Πρέπει να αλλάξει αυτό. Πρέπει να ξυπνήσουμε…”. 

Για το ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί τον “καθρέφτη” της κοινωνίας: “Είναι… Εκεί βγάζουμε με πιο έντονο τρόπο, αυτά που κρύβουμε στον εσωτερικό μας ψυχισμό. Αλλά, το μυαλό μας, πρέπει να έχει ένα όριο. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση. Όχι για το διαφορετικό χρώμα στη φανέλα να αλληνοσκοτωνόμαστε”.

Για την ποινή των “12”: “Ποια νομίζετε θα είναι η δίκαια ποινή για ένα πατέρα που σκοτώθηκε ο γιος; Το πιο προφανές: Η πιο αυστηρή… Και ίσως, παραπάνω αυστηρή από αυτό που προβλέπει ο νόμος. Το θέμα δεν είναι το αισθάνομαι εγώ για δικαίωση. Το θέμα είναι τι αισθάνεται η ίδια η κοινωνία…”.

Τέλος, δείχνοντας την συγκίνησή του, είπε: “Ήθελα το γεγονός του Άλκη, να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Να αλλάξουμε τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε…”.

Δείτε παρακάτω, όλα όσα ανέφερε, καθώς και διάφορα συγκινητικά πλάνα που υπάρχουν…

Πηγή: allaboutaris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονίζει ο πατέρας του Άλκη-«Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του»

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση