Καθημερινή η πώληση ρεύματος στα κατεχόμενα-Σε εβδομαδιαία βάση η πληρωμή

Καθημερινά πωλείται ρεύμα στην τ/κ κοινότητα μέσω του διασυνδεδεμένου δικτύου ηλεκτροδότησης εδώ και λίγες ημέρες, λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά μέσο όρο πωλούνται 40 MW την ημέρα στην τιμή των 0,40 δολαρίων ανά κιλοβατώρα και η πληρωμή θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσο χρειαστεί.

Χθες η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» (El Sen) είχε αποκαλύψει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» ζήτησε από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας την πώληση ρεύματος για να καλύψει τις ανάγκες της και πως καύσιμα έχουν απομείνει μόνο για 3 ημέρες.

Σήμερα ο «αναπληρωτής γενικός διευθυντής» της «αρχής», Νταλμάν Αϊντίν επιβεβαίωσε ότι τα καύσιμα που υπάρχουν στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας επαρκούν για 3 ημέρες, λέγοντας όμως ότι έχουν κάνει διευθετήσεις ώστε τα διαθέσιμα καύσιμα να καλύψουν τις ανάγκες μέχρι να έρθει το πλοίο με το νέο φορτίο, το οποίο αναμένεται το αργότερο την Δευτέρα.

Ανέφερε επίσης ότι οι διακοπές ρεύματος τις προάλλες, που ήταν μεγάλες, δεν προήλθαν λόγω έλλειψης καυσίμων αλλά λόγω βλαβών στο δίκτυο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

H Yφ. Πολιτισμού υπογράφει στην Ιταλία Μνημόνιο Συναντίληψης για παράνομες αρχαιότητες
Τζ. Χριστοδούλου: Η ισότητα ανδρών-γυναικών στην εργασία αναγκαία για ενίσχυση κοινωνικής συνοχής
Κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που ήταν απομιμήσεις στο αεροδρόμιο Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο λιμάνι της Υεμένης-Επιδρομές του Ισραήλ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ
Καλεί το ΥΠΑΝ να συνεχίσει το διάστημα για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών η ΠΟΕΔ
«Ήταν πάντα ακέραιος και δεν δίσταζε να πει την αλήθεια»-Η Λάρνακα αποχαιρέτησε το Χαράλαμπο Ζαχαρίου
Χωρίς Κωστή Ευσταθίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Κρίθηκε ότι δεν είναι μέλος
Ζήτησε πραγματογνώμονα η πλευράς της Γερμανίδας στη δίκη για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Ενοχλημένος που ο Πρόεδρος αναφέρεται σε επανενωμένη Κύπρο ο Τατάρ
Επιβεβαίωσε το μένος του δράστη η νεκροτομή στον Αργυρού-Δέχθηκε 19 μαχαιριές, μοιραία τα τραύματα στον θώρακα