Προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροπλάνο που ενημέρωσε για βόμβα-Σε εξέλιξη η εκκένωση

Ειδοποίηση για βόμβα έστειλε αεροπλάνο, Boeing 737 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα. Στις 17:40, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ γίνεται ταχεία εκκένωση.

Λόγω της απειλής για βόμβα, συνοδευόταν από  μαχητικά F-16 ενώ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν μεταβεί και ειδικές δυνάμεις. Τα μαχητικά επιστρέφουν στη Νέα Αγχίαλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ειδοποίηση για βόμβα σε αεροπλάνο με κατεύθυνση την Αθήνα

Απογειώθηκαν νωρίτερα ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη λόγω της έκτακτης κατάστασης, ενώ όπως προβλεπόταν από το πρωτόκολλο το Boeing πέταξε πάνω από θαλάσσιο χώρο. Στο αεροδρόμιο έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος για το αεροπλάνο από το Κατοβίτσε.  

Η πορεία του αεροπλάνου προτού προσγειωθεί στον διεθνή αερολιμένα, στην οποία φαίνεται η στροφή που πήρε για το λεκανοπέδιο της Αττικής:  

Από την στιγμή που ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές ενεργοποιήθηκε ο κωδικός Renegade που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το πρωτόκολλο Renegade είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2000 και τα γεγονότα στους Δίδυμους Πύργους.

Προβλέπει την πτήση του αεροσκάφους με συνοδεία πολεμικών αεροσκαφών αποκλειστικά πάνω από θάλασσα ή πάνω από μη κατοικημένη περιοχή. 

Πηγές: Πρώτο Θέμα, in.gr 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο λιμάνι της Υεμένης-Επιδρομές του Ισραήλ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ
«Ήταν πάντα ακέραιος και δεν δίσταζε να πει την αλήθεια»-Η Λάρνακα αποχαιρέτησε το Χαράλαμπο Ζαχαρίου
Χωρίς Κωστή Ευσταθίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Κρίθηκε ότι δεν είναι μέλος
Ζήτησε πραγματογνώμονα η πλευράς της Γερμανίδας στη δίκη για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Ενοχλημένος που ο Πρόεδρος αναφέρεται σε επανενωμένη Κύπρο ο Τατάρ
Επιβεβαίωσε το μένος του δράστη η νεκροτομή στον Αργυρού-Δέχθηκε 19 μαχαιριές, μοιραία τα τραύματα στον θώρακα
Βασική προτεραιότητα της Κύπρου η ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με την Μέση Ανατολή
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κυλικείο, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο στην Πολυτεχνειούπολη
H Ουκρανία εξαπέλυσε νέα εισβολή στο Κουρσκ της Ρωσίας
Επέστρεψε στην εποχή του 2013 η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές-Πρωτιά για την Κύπρο στην ΕΕ