Ο Τσαβούσογλου καλεί τη Σουηδία να ακυρώσει την άδεια για συγκέντρωση που θα κάψουν το Κοράνι

Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις Άγκυρας – Στοκχόλμης μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές αρχές στη διεξαγωγή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε ακροδεξιούς που έχουν προαναγγείλει ότι θα κάψουν το Κοράνι.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση.

«Αυτή η άδεια δόθηκε σ' αυτό το πρόσωπο, παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις μας. Αυτή η αχρεία πράξη θα λάβει χώρα γύρω στις 16:00 ώρα Τουρκίας (15:00 ώρα Ελλάδας), ελπίζω ότι οι σουηδικές αρχές θα έχουν λάβει μέχρι τότε τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα το επιτρέψουν», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η διαμαρτυρία δεν μπορεί να επικαλεσθεί την ελευθερία έκφρασης.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα του Σουηδού ομολόγου του στην Άγκυρα ματαιώθηκε μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές αρχές για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Στοκχόλμη.

Οι σουηδικές αρχές έχουν δώσει άδεια στον ακροδεξιό Σουηδό Ράσμους Παλουντάν να οργανώσει σήμερα συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Στοκχόλμη, στη διάρκειά της οποίας σκοπεύει «να κάψει το κοράνι».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας-Επενδυτικό ταμείο για τα 500 δισ. από το Κίεβο
Πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στη Γάζα
ΗΠΑ και Ρωσία καταψήφισαν στον ΟΗΕ ψήφισμα της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου
Ξεκίνησε η δίκη των τριών ανδρών για την κλοπή της χρυσής τουαλέτας από το Ανάκτορο Μπλένεμ
Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από την Αλεξανδρούπολη, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Για σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν σχετικά με το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία κάνει λόγο ο Τραμπ
Ξεκίνησε η δίκη του χειρουργού που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά στη Γαλλία-Παραδέχθηκε την ενοχή του
Η αμήχανη άφιξη Μακρόν στον Λευκό Οίκο-Άφαντος ο Τραμπ, δεν τον υποδέχθηκε
Πυρετός διαβουλεύσεων στη Γερμανία-Συνασπισμό με το SPD επιθυμεί ο Φρίντριχ Μερτς