Η πρώτη αντίδραση Καϊλή μετά το Δικαστήριο-«Δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα»

Με δήλωσή της στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» η κατηγορούμενη Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της, για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate. «Κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ ποτέ κάτι που δεν έκανα», σημειώνει μέσα από τη φυλακή, όπου παραμένει προφυλακισμένη μετά την απόφαση των βελγικών Αρχών την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμένει προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή

Με αυτόν τον τρόπο η Εύα Καϊλή φαίνεται πως θέλει εκ των προτέρων να ξεκαθαρίσει ότι μένει πιστή στην υπερασπιστική της γραμμή, λίγες ημέρες πριν από την πολυαναμενόμενη κατάθεση του φερόμενου ως «εγκεφάλου της υπόθεσης» Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με τη βελγική Δικαιοσύνη για να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ανακοινώσει πως ο Παντσέρι έχει υπογράψει μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας. Ο ίδιος θα ομολογήσει τα πάντα γύρω από την υπόθεση διαφθοράς της ΕΕ από Κατάρ και Μαρόκο. Δηλαδή θα επιβεβαιώσει τους τρόπους λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εντός της ΕΕ, για το πώς ξέπλενε χρήμα, θα μιλήσει για όσους δωροδοκήθηκαν ενώ αναμένεται να δώσει και νέα ονόματα. Έτσι θα μείνει στην φυλακή για μόλις έναν χρόνο, ενώ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο και θα δεσμευθούν τα περιουσιακά του στοιχεία.

Προφυλακισμένη παραμένει η Καϊλή-Δεν θα ασκήσει έφεση

Οι Βέλγου εισαγγελείς αποφάσισαν την Πέμπτη την παράταση προφυλάκισης της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς. Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα μπορέσει εκ νέου να ζητήσει την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα. Όπως έγινε γνωστό, η πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής, δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να εξηγεί το σκεπτικό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Δημητρακόπουλος, επεσήμανε πως «αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση. Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του».

Καταγγελίες από την πλευρά της Καϊλή

Ο κ. Δημητρακόπουλος, επέμεινε στις καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης της κυρίας Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να την «σπάσουν» για να μιλήσει και κάνει λόγο για «βασανιστήρια».

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, απογευματινές ώρες, η Εϋα Καϊλή μου περιέγραφε τα μαρτύρια που βίωσε σε κελί της Αστυνομίας Βρυξελλών, όχι στις φυλακές. Της αφαίρεσαν το παλτό, την άφησαν με ένα μπλουζάκι, είχε παγώσει, ζήτησε δεύτερη κουβέρτα και το αρνήθηκαν. Βασανιστήριο νούμερο ένα στο εγχειρίδιο των βασανιστών.

Μετά όλο το βράδυ είχαν ανοικτό το φως, αϋπνία. Βασανιστήριο νούμερο δύο. Είχε περίοδο, πλημμύρα το αίμα, δεν την άφησαν να πλυθεί. Πλήρης περιφρόνηση της γυναικείας φύσης στο λίκνο της ζωής. Όλα αυτά στοχεύουν να λυγίσουν την Εύα Καϊλή και να ομολογήσει αδίκημα, που δεν διέπραξε. Ματαιοπονούν

Αποκλειστικά στην τηλεόραση του OPEN μίλησε, ο δικηγόρος ενός εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, λίγες ημέρες αφότου ο πελάτης του αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές κι ενώ παρατάθηκε η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

«Ο πελάτης μου λέει ότι όσα ισχυρίζεται τα έχει πει στη Δικαιοσύνη και καλύπτονται από τη μυστικότητα που διέπει την ανάκριση. Δεν είναι προς το συμφέρον του να μιλήσει για τους άλλους, δεν μας εκφράζουν όσα γράφονται στο κάτω μέρος του φακέλου», απαντά αρχικά σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatar Gate και συνεχίζει: «Υπέγραψε μια συμφωνία με τις αρχές, με την οποία αποδέχεται ότι ήταν ο επικεφαλής στο σκάνδαλο διαφθοράς, ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση».

Ο ίδιος επεσήμανε πως ο πελάτης του «θα αρχίσει να τοποθετείται πιο συγκεκριμένα για το Qatar Gate από την επόμενη εβδομάδα».

Η ανακοίνωση των εισαγγελέων για την προφυλάκιση της Καϊλή

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας