Συνελήφθησαν Ρώσοι πράκτορες στο Ντνίπρο-Πιθανή εμπλοκή στην πολύνεκρη επίθεση σε πολυκατοικία

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή (20/1) ότι συνέλαβαν 7 Ρώσους πράκτορες στην περιοχή του Ντνίπρο, με την υποψία κατασκοπείας για λογαριασμό της Μόσχας.  

"Η SBU πραγματοποίησε μια άλλη σημαντική, ειδική επιχείρηση για να εκθέσει και να συλλάβει εχθρικούς πράκτορες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της SBU, Βασίλ Μαλιούκ.

Σύμφωνα με την SBU, "οι συλληφθέντες έδωσαν στους Ρώσους τις συντεταγμένες υποδομών κρίσιμης σημασίας" στην Ουκρανία και "συνέλεξαν πληροφορίες για…τις κινήσεις ομάδων δυνάμεων του Κιέβου στην περιοχή", τις οποίες μετέφεραν στον ρωσικό στρατό.

Η "πιθανή τους εμπλοκή στην επίθεση κατά πολυκατοικίας στο Ντνίπρο στις 14 Ιανουαρίου", που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 6 παιδιά, "εξακριβώνεται", δήλωσαν επίσης οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Το χτύπημα αυτό, που αποδίδεται από το Κίεβο στη Ρωσία, η οποία αρνείται κάθε ανάμειξη, και που είναι μεταξύ των πληγμάτων με τους περισσότερους νεκρούς αμάχους από την έναρξη του πολέμου πριν από 11 μήνες, προκάλεσε συγκίνηση μεταξύ των Ουκρανών.

Σύμφωνα με την SBU, οι "επτά Ρώσοι πράκτορες" που κρατούνται άρχισαν "τις αναγνωριστικές δραστηριότητες σε βάρος της Ουκρανίας" στις αρχές του Οκτωβρίου του 2022.

Για να επικοινωνούν μεταξύ τους, "χρησιμοποιούσαν εφαρμογές αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων και μετέδιδαν τις τοποθεσίες των στόχων με τη μορφή ηλεκτρονικών συντεταγμένων με φωτογραφικό υλικό", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν "σε διάφορες φάσεις" στην περιοχή του Ντνίπρο, βρέθηκαν επίσης "αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί" καθώς και "εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα", σύμφωνα με την SBU.

Πηγή: News247

Δειτε Επισης

Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας-Επενδυτικό ταμείο για τα 500 δισ. από το Κίεβο
Πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στη Γάζα
ΗΠΑ και Ρωσία καταψήφισαν στον ΟΗΕ ψήφισμα της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου
Ξεκίνησε η δίκη των τριών ανδρών για την κλοπή της χρυσής τουαλέτας από το Ανάκτορο Μπλένεμ
Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από την Αλεξανδρούπολη, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Για σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν σχετικά με το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία κάνει λόγο ο Τραμπ
Ελεύθερος ο «ύποπτος τρομοκράτης», φιάσκο η πληροφορία εναντίον του-Διαμένει στην Κύπρο η οικογένεια του
Δεν αποφεύχθηκαν οι διακοπές ρεύματος παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου-Στο κόκκινο η ζήτηση λόγω ψύχους
Ξεκίνησε η δίκη του χειρουργού που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά στη Γαλλία-Παραδέχθηκε την ενοχή του