Σχεδίαζαν χτύπημα στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ-Το καρτέλ στην Ελλάδα και η σύνδεση με Κύπρο

Μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, φαίνεται να σχεδίαζαν χτύπημα σε αστυνομικό σταθμό στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, λήφθηκε πληροφορία από τις Αρχές πως μέλη της μαφίας Σέρβοι και Κροάτες, σχεδίαζαν χτύπημα σε αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία, στον οποίο βρίσκονται πρόσωπα, στον οποίο κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες της ΥΚΑΝ, που καταθέτουν σε ποινικές υπόθεσες σε βάρος συγκατηγορούμενων τους.

Ωστόσο άγνωστο εάν ήθελαν αν διαπράξουν εγκληματική ενέργεια ή να απελευθερώσουν κρατούμενους. 

Μετά τις συλλήψεις έξι προσώπων από τη δίωξη ναρκωτικών της ασφάλειας Αττικής, και την ενημέρωση που έτυχαν οι Κυπριακές αρχές, ότι ποσότητα του καρτέλ θα έφθασε και στην Κύπρο, μέλη της Αστυνομίας άρχισε έρευνες, ενώ λήφθηκαν μέτρα προστασίας στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ.

Σύμφωνα με τα μέσα στην Ελλάδα, η εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών καθώς και στην παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητας.

Παράλληλα, η εγκληματική οργάνωση μετέφερε κοκαΐνη 1.000.000 ευρώ από τη Βραζιλία, με προορισμό την Αθήνα, την Ελβετία αλλά και διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Η δράση τους, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ κατασχέθηκαν 32 κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνης που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η σύλληψη των μελών του καρτέλ από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έγινε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι, είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και μεθολογία. 

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος Βραζιλιάνος εκτός από το να διευθύνει και να κατευθύνει τα υπόλοιπα μέλη, αναλάμβανε την ανεύρεση των ποσοτήτων ναρκωτικών, την οργάνωση της αποστολής αυτών από τη Βραζιλία σε χώρες της Ευρώπης και την απόκρυψή τους σε εμπορικά πλοία με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα, κατά περίπτωση, με την στρατολόγηση συνεργατών για την παραλαβή, μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών σε χώρες της Ευρώπης, την αποθήκευση και απόκρυψη των ναρκωτικών καθώς και την εξαγωγή τους και μεταφορά τους από τους χώρους αυτούς.

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία