Σε επίπεδα πριν την εισβολή στην Ουκρανία υποχωρεί η τιμή του φυσικού αερίου

Σε επίπεδα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, υποχωρεί τη Δευτέρα η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, TTF, καθώς οι συνεχείς εισαγωγές LNG που πραγματοποιούν τα ευρωπαϊκά κράτη και τα μεγάλα αποθέματα αερίου στα ευρωπαϊκά τερματικά αμβλύνουν τις ανησυχίες για ελλείψεις φυσικού αερίου κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Στην άμβλυνση των ανησυχιών συμβάλουν επίσης οι προβλέψεις ότι θα συνεχιστεί ο ήπιος καιρός κατά τις επόμενες μέρες, οι σταθερές προμήθειες ρωσικού αερίου που συνεχίζονται μέσω της Ουκρανίας και η απόφαση της ΕΕ για ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου τα €180 τη Μεγαβατώρα και για την τιμή του LNG τα €35 τη Μεγαβατώρα.

Με το άνοιγμα της αγοράς, τη Δευτέρα, μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς, η τιμή του TTF υποχωρούσε μέχρι και τα €70,3 τη Μεγαβατώρα, ενώ στη συνέχεια περιόρισε σημαντικά τις απώλειες του και γύρω στις 11.34, ώρα Κύπρου, υποχωρούσε στα €74,28 τη Μεγαβατώρα, σημειώνοντας πτώση κατά 2,67% (€2,04). Επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τις 22 Φεβρουαρίου του 2022, πριν από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Από το ιστορικό ρεκόρ των €350 του περασμένου Αυγούστου, η τιμή του φυσικού αερίου υποχωρεί κατά 78,8%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Δίωρη απροειδοποίητη απεργία πραγματοποίησαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος–Αλλεπάλληλα 112, σχεδόν 200 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Έγινε αισθητή στη Λάρνακα
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από την οικία της στην Πάφο
Η απόφαση των ΗΠΑ να συμμετέχουν στις επιθέσεις ανέβασαν τις τιμές του πετρελαίου
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Τροχαίο ατύχημα στον περιμετρικό δρόμο Τσερίου-Όχημα αναποδογυρίστηκε
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού