Έρευνα για τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στην Ουκρανία

Συγκλόνισε την Ουκρανία η μοιραία συντριβή του ελικοπτέρου στην πόλη Μπρόβαρι, όπου κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, το μεσημέρι της Τετάρτης (18/1).  

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συνετρίβη δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο και ένα κτίριο κατοικιών στο Μπρόβαρι, μια πόλη κοντά στο Κίεβο, η οποία αποτέλεσε το σκηνικό σφοδρών συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις πέρυσι, αναφέρει το AFP.

Ξεκινάει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στην Ουκρανία

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ο Μοναστίρσκι, άλλοι αξιωματούχοι του υπουργείου και ένα παιδί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο απογευματινό του διάγγελμα προς τον κόσμο. Άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά. Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε έρευνα «για να διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες της καταστροφής».

«Ο υπουργός Ντένις Μοναστίρσκι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιέβγεν Γιένιν και οι συνάδελφοί τους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα δεν είναι άνθρωποι που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Πρόκειται για μια πραγματικά τεράστια απώλεια για το κράτος. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες».

Ο Ντμίτρο Σέρμπιν, ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμά του όταν συνετρίβη το ελικόπτερο, έσπευσε να βοηθήσει τα παιδιά μόλις είδε τις φλόγες να ανεμίζουν πάνω από τον παιδικό σταθμό. «Έψαχναν τους γονείς τους, τα παιδιά έκλαιγαν… τα πρόσωπά τους ήταν κομμένα και γεμάτα αίμα», δήλωσε ο Σέρμπιν στο AFP.

Ο κυβερνήτης του Κιέβου για την τραγωδία στο Μπρόβαρι

O κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου, Ολέκσι Κουλέμπα, δήλωσε ότι ένα παιδί είναι μεταξύ των 14 νεκρών από τη συντριβή του ελικοπτέρου. Σε ανάρτησή του στο Telegram σημειώνει: «Τραγωδία στο Μπρόβαρι. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Από τις 10.30 π.μ. - 14 νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Είναι γνωστό για 29 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 15 παιδιών. Παρέχεται κάθε αναγκαία βοήθεια στα θύματα. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Πάνω από 1 δις οι ζημιές από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι-Σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους δεν έχουν ασφάλιση
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη