Η Μάντσεστερ Σίτι το πλουσιότερο κλαμπ στον πλανήτη για το 2022

Η ετήσια έκθεση της Deloitte βρίσκει τη Μάντσεστερ Σίτι για δεύτερη σερί χρονιά στην κορυφή των πλέον επικερδών συλλόγων παγκοσμίως, με τη Ρεάλ να βρίσκεται στο Νο2 και τη Λίβερπουλ να «τρυπώνει» στο βάθρο με άνοδο τεσσάρων θέσεων.

Στον «θρόνο» του πλουσιότερου κλαμπ του πλανήτη για δεύτερη διαδοχική σεζόν στρογγυλοκάθεται η Μάντσεστερ Σίτι.

Το ετήσιο «Money League» της Deloitte, η έκθεση δηλαδή που παρουσιάζει το Top-20 των συλλόγων με τα υψηλότερα έσοδα για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, βρίσκει τους Σίτιζενς στην κορυφή με συνολικά έσοδα 731 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αυξήθηκε κατά 13% συγκριτικά με πέρυσι χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο των διαφημιστικών της deals (+65 εκατ. ευρώ, από 305 σε 373).

Περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα ακολουθεί στη 2η θέση η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παρουσίασε επίσης ανοδική πορεία +11%. Στο βάθρο κατάφερε να βρεθεί και η Λίβερπουλ, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη «αναρρίχηση» στην εικοσάδα, φτάνοντας στην 3η θέση από την 7η που είχε στο περσινό Money League.

Οι μοναδικές ομάδες του Top-20 που είχαν αρνητικό πρόσημο και υποχώρησαν στο ranking είναι η Γιουβέντους στο Νο11 (400 από 430, -8%), η Ίντερ στο Νο14 (308 από 330, -7%) και οι παραπαίουσες στην Αγγλία, Λέστερ (Νο17, -1%) και Έβερτον (Νο19, -2%).

Αναλυτικά η 10άδα:

  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Λίβερπουλ
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Παρί Σεν Ζερμέν
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Μπαρτσελόνα
  • Τσέλσι
  • Τότεναμ
  • Άρσεναλ

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Βυθίστηκε πλωτή δεξαμενή ανοικτά της Αμαθούντας-«Δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικών διαρροών»
Παρουσιάστηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα του κτηματομεσίτη στη δίκη για Al Jazeera-Δεν ανοίγουν πάνω από τα μισά
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης