Συζήτησαν για θέματα αμυντικής συνεργασίας ΥΠΑΜ και ο Ιταλός ομόλογός του

Θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και για την ασφάλεια της Μεσόγειου συζήτησε την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, στη Ρώμη με τον νέο Ιταλό ομόλογό του, Γκούιντο Κροσέττο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε δήλωσή του, από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας, ο κ. Πετρίδης είπε ότι συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την ασφάλεια της Μεσόγειου.

«Σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος και Ιταλία μαζί με τις Γαλλία και Ελλάδα, έχουν εγκαθιδρύσει την τετραμερή πρωτοβουλία QUAD. Με τον Ιταλό ομόλογο μου συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης αυτής της πρωτοβουλίας», είπε ο κ. Πετρίδης. Πρόσθεσε ότι ανέδειξε την ανάγκη ώστε η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χαρακτηριστεί ως περιοχή ειδικού ναυτικού ενδιαφέροντος της ΕΕ.

Ανέφερε επίσης ότι είχε «τη χαρά» να επισκεφθεί το Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Επιχείρησης IRINI. «Η  επιχείρηση επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης», είπε, σημειώνοντας ότι είναι «περήφανος» γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία στήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία και συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό της Εθνικής Φρουράς.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Στα ύψη ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Οι προκλήσεις της ΕΕ για απόκτηση στρατηγικής αυτονομίας, η παρουσία ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Κύπρου