Πέραν των 300 παιδιών θα εξεταστούν από τους ορθοπεδικούς των νοσοκομείων Shriners

Πέραν των 300 παιδιών θα εξετάσουν οι ορθοπεδικοί γιατροί των διεθνούς φήμης Νοσοκομείων Shriners, οι οποίοι βρίσκονται για άλλη μια χρονιά στην Κύπρο, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες και υψηλού επιπέδου φροντίδα σε παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις των άκρων και της σπονδυλικής στήλης.

Η Ομάδα των Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών εξέτασαν και σήμερα εντελώς δωρεάν παιδάκια με προβλήματα και παθήσεις των άκρων και της σπονδυλικής στήλης στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στη Λευκωσία, ενώ από τα παιδιά αυτά, όσα κριθεί ότι πρέπει να τύχουν θεραπείας, θα αποσταλούν από το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη στο Νοσοκομείο Shriners, όπου θα υποβληθούν, εντελώς δωρεάν, σε εγχειρήσεις και αποθεραπεία.

Εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε την ομάδα των ορθοπεδικών στο χώρο, όπου εξετάζει τα παιδιά, εκφράζοντας τη βαθιά του συγκίνηση, αφού όπως είπε «χάρη στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη και της Ομάδας των ορθοπεδικών γιατρών των διεθνούς φήμης Νοσοκομείων Shriners δόθηκε η ευκαιρία σε περίπου 300 παιδιά από την Κύπρο και τις γειτονικές χώρες να εξεταστούν και να τους προσφερθούν κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες που δεν μπορούν να διεξαχθούν στη Κύπρο.

Ο αρμόδιος Υπουργός εξέφρασε την ευχή η συνεργασία των Νοσοκομείων Shriners με την Κύπρο να επεκταθεί.

Τον Υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν μέλη του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, όπως και οι Jerry G. Gantt Πρόεδρος της Αδελφότητας των Shriners International και Kenneth G. Craven Πρόεδρος του ΔΣ των Shriners Chiltren Hospitals.

Οι ορθοπεδικοί γιατροί των Νοσοκομείων Shriners θα παραμείνουν στην Κύπρο τέσσερις ημέρες, με την παραμονή τους να λήγει αύριο.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη με τους γιατρούς των Shriners ξεπερνά τα 40 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 16 χιλιάδες παιδιά και έχουν αποσταλεί στην Αμερική περισσότερα από 4 χιλιάδες παιδιά, για περαιτέρω εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία.

Τα παιδιά, που χρειάζονται εξειδικευμένη θεραπεία, παραπέμπονται -ασχέτως εάν η οικογένειά τους έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό- από το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στα νοσοκομεία Shriners στην Αμερική, για επεμβάσεις και αποθεραπεία.

Συνεχής αναβάθμιση

Το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη περιλαμβάνεται στα 23 κέντρα διεθνώς, όπου μπορεί κάποιος να ζητήσει να εξεταστεί από τους γιατρούς των Shriners.

Ήδη Κύπριος ορθοπεδικός παιδιών έχει αποσταλεί στα Νοσοκομεία Shriners, με σκοπό την επιμόρφωση. Προγραμματίζεται ακόμη για τον ίδιο σκοπό, η αποστολή πλαστικού χειρουργού για εγκαύματα όπως επίσης και αναισθησιολόγου.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, εισηγήθηκε και εξετάζεται η δυνατότητα όπως πολλές από τις επεμβάσεις μελλοντικά να πραγματοποιούνται στην Κύπρο με τη συνεργασία Κύπριων και Αμερικανών γιατρών και να γίνει προσπάθεια να μετατραπεί η Κύπρος σε κέντρο παροχής ιατρικής φροντίδας παιδιών γειτονικών χωρών κάτω από την αιγίδα των Shriners.

Τα πιο πάνω θα εποπτεύει ο Ιατρικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κλινικός Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας Δρ.  Ιωάννης Μ. Χατζημηνάς.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γιώργος και Θέλμα Παρασκευαΐδη, Κώστας Παρασκευαΐδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας για την έμπρακτη στήριξη στη συνεργασία με το Νοσοκομείο Shriners.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια επέκτασης και βελτίωσης της συ με τα νοσοκομεία Shriners, ενώ σημείωσε πως προσβλέπουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να κάνουν τα επόμενα βήματα, ώστε κάποιες από τις επεμβάσεις να διενεργούνται στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη