Διαβεβαιώσεις από Χατζηπαντέλα για ελλείψεις παιδικού αντιβιοτικού-«Διαθέσιμο τις επόμενες ημέρες»

Αρκετές ποσότητες από γνωστό παιδικό αντιβιοτικό, το οποίο το τελευταίο διάστημα είναι έλλειψη, θα διαθέτει τις επόμενες μέρες η Κύπρος, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για ένα φάρμακο που μπορεί να παραχθεί και στην Κύπρο και η παραγωγή του ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Κληθείς, μετά τη σημερινή επίσκεψη του στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, όπου θα διενεργούνται εξετάσεις σε παιδιά από ομάδα ορθοπεδικών ιατρών των νοσoκομείων Shriners των ΗΠΑ, να απαντήσει για την έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου, ο Υπουργός Υγείας είπε πως έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχουν αρκετές ποσότητες τις επόμενες ημέρες του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, πρόκειται για εισαγόμενο αντιβιοτικό φάρμακο, το οποίο, ωστόσο, παράγεται και στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «θα έχουμε παραγωγή τις επόμενες ημέρες».

«Υπήρχε έλλειψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Έχω διαβεβαιώσεις ότι το συγκεκριμένο φάρμακο θα το έχουμε σε αρκετές ποσότητες τις επόμενες μέρες. Είναι ένα φάρμακο που μπορούμε να το παράξουμε και στη χώρα μας και θα έχουμε παραγωγή τις επόμενες ημέρες», είπε συγκεκριμένα. 

Εξάλλου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας , οι κυπριακές βιομηχανίες πρόκειται να αυξήσουν στο μέγιστο την παραγωγή του συγκεκριμένου φαρμάκου τις επόμενες μέρες, ώστε να καλυφθούν κενά τα οποία τυχόν να υπάρξουν.

«Ουσιαστικά δεν έχουμε έλλειψη, αφού το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να παραχθεί και στην Κύπρο και τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί η παραγωγή του από την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, το θέμα της έλλειψης του συγκεκριμένου παιδικού αντιβιοτικού, ενδεχομένως να τεθεί στην απογευματινή σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας και στην οποία θα παρακαθίσουν ο  Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και ο Πακγύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με τον Υπουργό Υγείας να έχει το συντονιστικό ρόλο στις οικονομικές διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ ΟΑΥ και Φαρμακοποιών.

Όπως είπε ο κ. Χατζηπαντέλα, η σημερινή σύσκεψη αφορά οικονομικές διαφορές που έχουν τα φαρμακεία με τον ΟΑΥ, για να σημειώσει ότι «συντονιστικό ρόλο ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να βρεθεί λύση και να μην έχουμε οποιεσδήποτε απεργίες, που μπορεί να έχουμε, αν δεν βρεθεί μια λύση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Αγίου Αθανασίου εγκαινίασε ο Πρόεδρος
Βούτηξαν στο Κάβο Γκρέκο και κινδύνευσαν-Ενεργοποιήθηκε το σωστικό σημείο
Χειροπέδες σε 37χρονο για κλοπές και διαρρήηξεις-Τον εντόπισαν μέσα σε κλοπιμαίο αυτοκίνητο
Τρεις μήνες «δικάζουν» στα κατεχόμενα Ε/κ που κατηγορείται πως έκαψε λάστιχα ποτίσματος
Αφαιρέθηκαν τα συρματομπλέγματα των ΗΕ από το γήπεδο της Τσετίνκαγια
Πυρκαγιά ξέσπασε στον Κοτσιάτη-Κατέκαυσε τρία δεκάρια
Διορίστηκαν ερευνώντες λειτουργοί για τους φακέλους της UEFA-Χρονοδιάγραμμα 45 ημερών
Ανήλικος οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο με πλαστή άδεια-Κατηγορήθηκε και ο πατέρας του
Συνδεσιμότητα και τεχνητή νοημοσύνη συζήτησε ο Χατζηζαχαρία στο Λουξεμβούργο
Ακυρώθηκε διορισμός στην ΑΗΚ από το Δικαστήριο λόγω ασαφούς διοικητικής πράξης