Διαβεβαιώσεις από Χατζηπαντέλα για ελλείψεις παιδικού αντιβιοτικού-«Διαθέσιμο τις επόμενες ημέρες»

Αρκετές ποσότητες από γνωστό παιδικό αντιβιοτικό, το οποίο το τελευταίο διάστημα είναι έλλειψη, θα διαθέτει τις επόμενες μέρες η Κύπρος, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για ένα φάρμακο που μπορεί να παραχθεί και στην Κύπρο και η παραγωγή του ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Κληθείς, μετά τη σημερινή επίσκεψη του στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, όπου θα διενεργούνται εξετάσεις σε παιδιά από ομάδα ορθοπεδικών ιατρών των νοσoκομείων Shriners των ΗΠΑ, να απαντήσει για την έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου, ο Υπουργός Υγείας είπε πως έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχουν αρκετές ποσότητες τις επόμενες ημέρες του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, πρόκειται για εισαγόμενο αντιβιοτικό φάρμακο, το οποίο, ωστόσο, παράγεται και στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «θα έχουμε παραγωγή τις επόμενες ημέρες».

«Υπήρχε έλλειψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Έχω διαβεβαιώσεις ότι το συγκεκριμένο φάρμακο θα το έχουμε σε αρκετές ποσότητες τις επόμενες μέρες. Είναι ένα φάρμακο που μπορούμε να το παράξουμε και στη χώρα μας και θα έχουμε παραγωγή τις επόμενες ημέρες», είπε συγκεκριμένα. 

Εξάλλου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας , οι κυπριακές βιομηχανίες πρόκειται να αυξήσουν στο μέγιστο την παραγωγή του συγκεκριμένου φαρμάκου τις επόμενες μέρες, ώστε να καλυφθούν κενά τα οποία τυχόν να υπάρξουν.

«Ουσιαστικά δεν έχουμε έλλειψη, αφού το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να παραχθεί και στην Κύπρο και τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί η παραγωγή του από την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, το θέμα της έλλειψης του συγκεκριμένου παιδικού αντιβιοτικού, ενδεχομένως να τεθεί στην απογευματινή σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας και στην οποία θα παρακαθίσουν ο  Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και ο Πακγύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με τον Υπουργό Υγείας να έχει το συντονιστικό ρόλο στις οικονομικές διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ ΟΑΥ και Φαρμακοποιών.

Όπως είπε ο κ. Χατζηπαντέλα, η σημερινή σύσκεψη αφορά οικονομικές διαφορές που έχουν τα φαρμακεία με τον ΟΑΥ, για να σημειώσει ότι «συντονιστικό ρόλο ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να βρεθεί λύση και να μην έχουμε οποιεσδήποτε απεργίες, που μπορεί να έχουμε, αν δεν βρεθεί μια λύση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εκδήλωση στις ΗΠΑ
«Λευτεριά στο Αφρίν» φώναξαν Κούρδοι διαδηλωτές,-Ζήτησαν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας
Πάνω από 250.000 σκύλοι εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κύπρο
Δήμοι, οργανωμένα σύνολα και σχολεία συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης
Επίτιμος Δημότης Στροβόλου ανακηρύχθηκε ο Πάρις Παπαέλληνας
Επανέρχεται σταδιακά και με νέο σχεδιασμό η Πύλη Κτηματολογίου
Πράσινο φως για δυναμικά μέτρα από ΠΕΟ-Διαμαρτύρονται για τις Συλλογικές Συμβάσεις
Σε διεθνή ομάδα εργασίας για προστασία των παιδιών συμμετέχει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης
Απαντά στις επικρίσεις για κενά και υποστελέχωση ο ΟΚΥπΥ