Δεν βγήκε άσπρος καπνός στη συνάντηση ΟΑΥ-φαρμακοποιών για τις αποζημιώσεις

Χωρίς θετική κατάληξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΟΑΥ με τον παγκύπριο φαρμακευτικό σύλλογο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Υγείας, για τις αποζημιώσεις των φαρμακοποιών από το ΓεΣΥ, με την Πρόεδρο του συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ να δηλώνει ότι η μπάλα είναι τώρα στον ΟΑΥ.

Η  Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν να υπάρξει γραπτή δέσμευση ότι θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2023 η ζημιά του 2022 και ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Σημείωσε ότι η λήψη μέτρων δεν είναι αυτοσκοπός, ωστόσο τόνισε πως ο ΟΑΥ θα πρέπει να διαβεβαιώσει γραπτώς τους φαρμακοποιούς ότι στον προϋπολογισμό του 2023 οι ζημιές του 2022 θα καλυφθούν. Ανέφερε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο θα συνέλθουν τα όργανα του συλλόγου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Η κ. Ισσέγιεκ εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι ο προϋπολογισμός του 2022 ήταν 30 εκ ευρώ για 15 εκ συσκευασίες και ότι υπήρξε δέσμευση πως θα λαμβάνονταν διορθωτικά μέτρα για να μην υπάρξει υπέρβαση των 15 εκ συσκευασιών.

Ανέφερε ότι θα έπρεπε ο ΟΑΥ να είχε προβλέψει την αύξηση των συνταγογραφήσεων, ειδικότερα μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού λόγω πανδημίας και αύξησης των λοιμώξεων με την επιστροφή στην κανονικότητα, προσθέτοντας ότι δεν λήφθηκε κανένα μέτρο προς αποτροπή και ότι ο Οργανισμός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αποζημιώσει το 2022 και παραπέμπει σε καλύτερους χειρισμούς για το 2023.

Η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου ανέφερε ότι η δική της πρόταση είναι να υπάρξει ξανά συνάντηση και διαβούλευση για κατάληξη σε λογική αποζημίωση για το 2023 και δέσμευση, από πλευράς ΟΑΥ, επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους φαρμακοποιούς.

Η κ. Ισσέγιεκ ανέφερε ότι υπήρξε πλήρης κατανόηση της κατάστασης από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και ανταποκρίθηκε αμέσως για συνάντηση, ωστόσο το όλο θέμα αφορά τον ΟΑΥ.

Η μπάλα, είπε η κ. Ισσέγιεκ, είναι τώρα στον ΟΑΥ που πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι απώλειες του 2022 θα καλυφθούν στον προϋπολογισμό του 2023.

Δειτε Επισης

Άτομα με κινητικά προβλήματα συμμετείχαν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και βροχές στο μενού του καιρού
Περιμένουν στο ακουστικό οι πολίτες για το 1450-Τρέχει να προλάβει η Κυβέρνηση
Το δημοσίευμα που καίει ΑΚΕΛ και δείχνει σχέσεις με ρωσικό λόμπι-Τα διαβατήρια και το «Εγώ ο Πολίτης»
Στο μικροσκόπιο καθηγητών και μαθητών η Μιχαηλίδου για τα τετράμηνα-Τα αιτήματά τους
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Στο φως νέα στοιχεία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο-Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα και είχε συλληφθεί
Αντιδρά στις επικρίσεις ο Νουρής-Δίνει απαντήσεις στα περί κακοδιαχείρισης τ/κ περιουσιών
Συγκινεί η μητέρα του 30χρονου Φίλιππου-«Έφτασες αγόρι μου τελικά;»
Προβλήματα στη διαδικασία παραχώρησης αδειών για φωτοβολταϊκά-«Απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών»