Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη-Συγκίνησαν οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού

Η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων νέων ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία διεκόπη ύστερα από σχετικά αιτήματα πέντε εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν υποχρεώσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Η πρόεδρος ανακοίνωσε άλλες 23 δικασίμους, μέχρι τον Μάρτιο.

Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς, πέρα από τους 12 κατηγορούμενους είναι και οι 20 υπερασπιστές τους, 26 είναι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και άλλοι τόσοι αυτοί που θα προταθούν από την πλευρά της υπεράσπισης. Τα αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη είναι 180, τα 140 από αυτά αφορούν σε βιντεοληπτικό υλικό, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η κατάθεση της ιατροδικαστού.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων πραγματοποίησαν οπαδοί του Άρη νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου. Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός των δικαστηρίων.  

Καταβεβλημένοι αλλά με περίσσεια αξιοπρέπεια, μπήκαν στη δικαστική αίθουσα οι γονείς του 19χρονου. Την ώρα που έμπαιναν οι κατηγορούμενοι, η μητέρα του Άλκη τους κοίταζε επίμονα και έδειξε με το χέρι της τους δύο από αυτούς.

Η δίκη για τη δολοφονία του άτυχου νέου αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο διάστημα, με αρκετές δικασίμους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλοι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος έπεσε στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με χτυπάτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω».

Ο 19χρονος ξεψύχησε, επί τόπου, πριν την έλευση του ΕΚΑΒ. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του θύματος επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στα κάτω άκρα σε συνδυασμό με κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.

Δίπλα στον Άλκη βρισκόταν κι άλλος ένας νεαρός τον οποίο οι δράστες αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά αυτός διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο και απέφυγε το μοιραίο. Επίσης τραυματίστηκε, με μαχαιριά στο πόδι, και ο τρίτος της παρέας που δέχτηκε επίθεση αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

LIVE εικόνα από την απελευθέρωση τριών ισραηλινών ομήρων, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας στη Γάζα
Έκαψε τη 12χρονη Ζενέιντα ζωντανή–Δικάζεται 14 χρόνια μετά, ένας βιασμός ανήλικης αποκάλυψε την φρίκη
«Την είχαμε ικανή για όλα»–Όσα αποκάλυψε φίλος του 58χρονου που σκότωσε η σύντροφος του στην Πιερία
Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα-Ήταν κλειστό λόγω της χειμερινής περιόδου
Απομακρυσμένο το σενάριο να επηρεάσουν την Κύπρο οι σεισμοί στις Κυκλάδες-Οι εκτιμήσεις Καθηγητή σεισμολογίας
Ιδιοκτήτης ξυλουργείου στη Λευκωσία επιτέθηκε και κτύπησε πυροσβέστη επειδή του είπε να απομακρυνθεί από τη φωτιά
Στο στόχαστρο εμπρηστών σχολείο στη Λεμεσό-Έσπασαν το τζάμι και έβαλαν φωτιά
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Χτύπησε με το όχημα του 55χρονο γιατί έβγαζε τους σκύλους του βόλτα
Ο Τραμπ στερεί από τον Μπάιντεν την πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες-«Τζο, απολύεσαι»
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι