ΟΑΥ: Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2022

Με θετικό πρόσημο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας έκλεισε το 2022, δηλώνει ο ΟΑΥ, που αναφέρει την ενδυνάμωση του ΓεΣΥ και την αναβάθμιση υπηρεσιών προς όφελος των δικαιούχων ως τις σημαντικότερες προκλήσεις.  

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 2022 ήταν κομβικό έτος και ο ΟΑΥ, επιδιώκοντας τη θωράκιση του Συστήματος προχώρησε σε καθοριστικές αλλαγές και τροποποιήσεις, ενίσχυσε τους ελέγχους, εμπλούτισε υφιστάμενες και εισήγαγε νέες υπηρεσίες, ενδυνάμωσε τη θέση των δικαιούχων εντός του ΓεΣΥ, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πως οι δικαιούχοι λαμβάνουν σε συνεχή βάση περισσότερες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Από την αρχή του 2022 μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, με βάση στοιχεία, 801,930 δικαιούχοι επισκέφθηκαν Προσωπικούς Ιατρούς, 608,120 δικαιούχοι επισκέφθηκαν Ειδικούς Ιατρούς, 667,659 δικαιούχοι έχουν λάβει τα φάρμακά τους μέσω του Συστήματος (αυτή τη στιγμή το ΓεΣΥ καλύπτει περίπου 2.100 φάρμακα, με τον αριθμό αυτό να περιλαμβάνει πέραν των 500 καινοτόμων), 500,075 δικαιούχοι έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακές εξετάσεις, 278,911 δικαιούχοι επισκέφθηκαν Οδοντιάτρους, 155,966 δικαιούχοι εξυπηρετήθηκαν από άλλους Επαγγελματίες Υγείας, 122,551 δικαιούχοι επισκέφθηκαν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και 105,874 δικαιούχοι έλαβαν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Επιπλέον, μέσα στο 2022, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προχώρησε στη λήψη αυστηρών μέτρων με σκοπό να περιορίσει φαινόμενα εκμετάλλευσης από παρόχους και δικαιούχους. Διαφοροποίησε το μοντέλο αμοιβής των ΠΙ, υιοθετώντας ποιοτικά κριτήρια, εφάρμοσε ποιοτικό έλεγχο των παραπεμπτικών από ΠΙ προς Ειδικούς Ιατρούς και τροποποίησε το δικαίωμα για αλλαγή ΠΙ ανά 12 μήνες αντί για 6.

Σημαντική εξέλιξη για το 2022, αναφέρεται, ήταν και η ένταξη 3 νέων νοσηλευτηρίων, 4 κέντρων ανακουφιστικής φροντίδας και 2 μονάδων αιμοκάθαρσης. Από τον Ιούλιο του ίδιου έτους εφαρμόστηκαν οι υπηρεσίες εφημερίας Προσωπικού Ιατρού στο ΓεΣΥ, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, για περιστατικά, τα οποία δεν χρήζουν εξυπηρέτησης από τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

"O Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας εργάζεται αδιάκοπα με στόχο να παρέχει συνεχώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους δικαιούχους του Συστήματος. Μια συνεχής προσπάθεια, την οποία η κοινωνία αντιλαμβάνεται, δημιουργώντας μια ισχυρή ασπίδα προστασίας γύρω από το ΓεΣΥ", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εκδήλωση στις ΗΠΑ
«Λευτεριά στο Αφρίν» φώναξαν Κούρδοι διαδηλωτές,-Ζήτησαν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας
Πάνω από 250.000 σκύλοι εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κύπρο
Δήμοι, οργανωμένα σύνολα και σχολεία συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης
Επίτιμος Δημότης Στροβόλου ανακηρύχθηκε ο Πάρις Παπαέλληνας
Επανέρχεται σταδιακά και με νέο σχεδιασμό η Πύλη Κτηματολογίου
Πράσινο φως για δυναμικά μέτρα από ΠΕΟ-Διαμαρτύρονται για τις Συλλογικές Συμβάσεις
Σε διεθνή ομάδα εργασίας για προστασία των παιδιών συμμετέχει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης
Απαντά στις επικρίσεις για κενά και υποστελέχωση ο ΟΚΥπΥ