Έφυγε από τη ζωή η Νόνα Μολέσκη

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο της κριτικού θεάτρου και εκπαιδευτικού Νόνας Μολέσκη, σημειώνοντας ότι «η πλούσια προσφορά της στην κυπριακή θεατρική δημιουργία και το πολύτιμο έργο της στη σύγχρονη θεατρική κριτική, αποτελούν μια εξέχουσα πνευματική και καλλιτεχνική παρακαταθήκη για τον πολιτισμό και τον τόπο μας». Εκφράζει, επίσης «ειλικρινή συλλυπητήρια και αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια» της εκλιπούσας.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΔΙΘ αναφέρει ότι η Νόνα Μολέσκη, «εκπαιδευτικός και κριτικός θεάτρου για πάνω από τρεις δεκαετίες, προσέφερε πολύτιμο έργο μέσα από τις γνώσεις και τα κριτικά της σημειώματα, εκφράζοντας πάντα με ήθος και ευγένεια τις απόψεις, τις θέσεις και τις ιδέες της επί του θεατρικού γίγνεσθαι».

Προσθέτει ότι δρώντας ως «ομιλών θεατής», όπως η ίδια προτιμούσε να χαρακτηρίζεται, «συνέβαλλε άοκνα κι εποικοδομητικά με την κριτική ματιά της στην τεκμηρίωση της σύγχρονης θεατρικής έκφρασης του τόπου, διαπερνώντας τον ‘τέταρτο τοίχο’ της σκηνής και ανοίγοντας τον δρόμο για έναν νοερό διάλογο ανάμεσα στη θεατρική πράξη και στον θεατή».

Επίσης «η αγάπη της για το θέατρο, καθώς και για τους ανθρώπους που το υπηρετούν ως συντελεστές αλλά και το βιώνουν ως θεατές, υπήρξε το κίνητρο και το εφαλτήριο της γραφής της».

Τέλος, όπως αναφέρει το ΚΚΔΙΘ, η Νόνα Μολέσκη , «ήταν μέλος του Κέντρου, φίλη και άριστη συνεργάτιδα σε πολλές δραστηριότητές του, με πιο χαρακτηριστική τη συγγραφή άρθρου για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα των περιόδων 2013-2014 και 2014-2015, το οποίο δημοσιεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου στον τόμο «Ο κόσμος  του Θεάτρου: Έκδοση 2017 , ένας απολογισμός των θεατρικών περιόδων 2013 – 2014, διεθνώς».

Δειτε Επισης

Κατάθεση στη Βουλή των δύο Νομοσχεδίων για την εγγραφή των ιατρών ζητούν Βουλευτές
Αυξάνονται τα τέλη του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας
Αναθεώρηση εκτίμησης ακινήτων που εμφανίζονται με μηδενική αξία ζητούν βουλευτές
Μεταφέρθηκαν 76 μετανάστες από την Κύπρο στη Γαλλία
Απέσυρε τους κανονισμούς για αισθητικές επεμβάσεις το Υπ. Υγείας-«Στερεί λεφτά από τα νοσηλευτήρια»
Κατά 37.3 εκατομμύρια αυξημένη η κρατική χορηγία στο Π.Κ.-Οι διευκρινήσεις της Ελεγκτικής
Πώς απαντά ο ΚΟΑ για την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε διεθνείς αγώνες
Αλλαγές στο σχέδιο για ηλεκτρισμό από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση από 1η Απριλίου
Έξι περιστατικά τύφου το τελευταίο εξάμηνο στην Κύπρο-Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα
Έμεινε έκπληκτος ο Φαίδωνας για τις επικρίσεις για την τουρκική σημαία-«Δεν θα ξανατοποθετηθεί»