Έφυγε από τη ζωή η Νόνα Μολέσκη

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο της κριτικού θεάτρου και εκπαιδευτικού Νόνας Μολέσκη, σημειώνοντας ότι «η πλούσια προσφορά της στην κυπριακή θεατρική δημιουργία και το πολύτιμο έργο της στη σύγχρονη θεατρική κριτική, αποτελούν μια εξέχουσα πνευματική και καλλιτεχνική παρακαταθήκη για τον πολιτισμό και τον τόπο μας». Εκφράζει, επίσης «ειλικρινή συλλυπητήρια και αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια» της εκλιπούσας.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΔΙΘ αναφέρει ότι η Νόνα Μολέσκη, «εκπαιδευτικός και κριτικός θεάτρου για πάνω από τρεις δεκαετίες, προσέφερε πολύτιμο έργο μέσα από τις γνώσεις και τα κριτικά της σημειώματα, εκφράζοντας πάντα με ήθος και ευγένεια τις απόψεις, τις θέσεις και τις ιδέες της επί του θεατρικού γίγνεσθαι».

Προσθέτει ότι δρώντας ως «ομιλών θεατής», όπως η ίδια προτιμούσε να χαρακτηρίζεται, «συνέβαλλε άοκνα κι εποικοδομητικά με την κριτική ματιά της στην τεκμηρίωση της σύγχρονης θεατρικής έκφρασης του τόπου, διαπερνώντας τον ‘τέταρτο τοίχο’ της σκηνής και ανοίγοντας τον δρόμο για έναν νοερό διάλογο ανάμεσα στη θεατρική πράξη και στον θεατή».

Επίσης «η αγάπη της για το θέατρο, καθώς και για τους ανθρώπους που το υπηρετούν ως συντελεστές αλλά και το βιώνουν ως θεατές, υπήρξε το κίνητρο και το εφαλτήριο της γραφής της».

Τέλος, όπως αναφέρει το ΚΚΔΙΘ, η Νόνα Μολέσκη , «ήταν μέλος του Κέντρου, φίλη και άριστη συνεργάτιδα σε πολλές δραστηριότητές του, με πιο χαρακτηριστική τη συγγραφή άρθρου για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα των περιόδων 2013-2014 και 2014-2015, το οποίο δημοσιεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου στον τόμο «Ο κόσμος  του Θεάτρου: Έκδοση 2017 , ένας απολογισμός των θεατρικών περιόδων 2013 – 2014, διεθνώς».

Δειτε Επισης

Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»