Νέα εξέταση Ν. Ελληνικών μόνο για τους 257 απόντες-Οι αποφάσεις του Υπ. Παιδείας

Στις 31 Ιανουαρίου θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι 257 μαθητές που τελικά δεν εξετάστηκαν την περασμένη Δευτέρα, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, λόγω της διαρροής των θεμάτων από καθηγήτρια ιδιωτικού σχολείου, με το Υπουργείο Παιδείας να τονίζει πως στη συγκεκριμένη εξέταση θα συμμετάσχουν και οι 66 που δικαιολογημένα ήταν απόντες. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο θα ξεκινήσει και έλεγχο στα τρία σχολεία που καταγράφηκαν οι απουσίες, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες που προέκυψε η απουσία των μαθητών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόταση για ακύρωση των εξετάσεων Ν. Ελληνικών μετά το σάλο-Είδε Πρόδρομο ο ΠτΔ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε συνέχεια του ατυχούς περιστατικού και της κακόβουλης ενέργειας δημόσιας διάδοσης πληροφοριών για το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου/ΤΕΣΕΚ, η γραπτή αξιολόγηση διεξήχθη κανονικά με χρήση του εφεδρικού εξεταστικού δοκιμίου που ήταν ήδη διαθέσιμο, αφού δόθηκαν σχετικές οδηγίες σε όλα τα σχολεία. Συγκεκριμένα, τα σχολεία ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα στις 10:42π.μ. ότι έπρεπε να διακοπεί η εξέταση που έχει ξεκινήσει στις 10:30π.μ. Η εξέταση έγινε κανονικά στις 11:30π.μ. και σε αυτή συμμετείχαν 6.781 μαθητές/μαθήτριες σε 63 σχολεία.

Επειδή όμως αριθμός 257 μαθητών/τριών αντί να συμμετάσχουν στην εξέταση αποχώρησαν κατά το ενδιάμεσο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακόβουλης ενέργειας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αποφασίζει κατά παραχώρηση να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους δικαιολογημένα απόντες και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξέταση κατά την προβλεπόμενη δεύτερη σειρά, την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, μαζί με τους 66 μαθητές/μαθήτριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Ταυτόχρονα, σημειώνοντας ότι οι απουσίες καταγράφονται ουσιαστικά σε τρία μόνο μεταξύ συνόλου 63 σχολείων, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαθητές/μαθήτριες αποχώρησαν αντί να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρέχει να καλύψει τις... τρύπες ο Προδρόμου μετά τη διαρροή-Εντείνονται οι φωνές

Ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αλλά και τον Σύμβουλό του για θέματα παιδείας, Γιώργο Σκαλιά, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις εξελίξεις γύρω από τη διαρροή των θεμάτων, αλλά και τις ενέργειες του Υπουργείου. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έθεσε ενώπιον του Νίκου Αναστασιάδη το σκεπτικό γύρω από τις αποφάσεις για ανάκληση του γραπτού και συνέχιση της εξέτασης με το εφεδρικό γραπτό, που είχε ετοιμαστεί με βάση τους κανονισμούς, αλλά και για την απόφαση να μην αναβληθούν εντελώς οι εξετάσεις και να επαναπρογραμματιστούν σε κατοπινό στάδιο. Ο κ. Προδρόμου είχε ξεκαθαρίσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δεν μελετούσε το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι προηγούμενες εξετάσεις και να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε όλους τους μαθητές. 

Αυτή, εξάλλου, ήταν και η πρόταση που είχε θέσει στο τραπέζι ο κ. Σκαλιάς, η οποία ήταν σε συνάρτηση και της θέσης των οργανωμένων γονιών και μαθητών. Η πρόταση αυτή, πάντως, ήταν ανεδαφική, αφού θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα για το Υπουργείο Παιδείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απαραίτητη μελέτη στατικής επάρκειας πλέον πριν την παραχώρηση τ/κ περιουσίας
Kαλεί τον ΠτΔ να επιληφθεί της Πρότασης Μηχανισμού για ΜΕΧ o ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Έντεκα Τ/κ παραγωγοί χαλουμιού υπέβαλαν αίτηση για επιθεώρηση από το Bureau Veritas
Κατάθεση στη Βουλή των δύο Νομοσχεδίων για την εγγραφή των ιατρών ζητούν Βουλευτές
Αυξάνονται τα τέλη του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας
Αναθεώρηση εκτίμησης ακινήτων που εμφανίζονται με μηδενική αξία ζητούν βουλευτές
Μεταφέρθηκαν 76 μετανάστες από την Κύπρο στη Γαλλία
Απέσυρε τους κανονισμούς για αισθητικές επεμβάσεις το Υπ. Υγείας-«Στερεί λεφτά από τα νοσηλευτήρια»
Κατά 37.3 εκατομμύρια αυξημένη η κρατική χορηγία στο Π.Κ.-Οι διευκρινήσεις της Ελεγκτικής
Πώς απαντά ο ΚΟΑ για την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε διεθνείς αγώνες