Νέο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας-ψευδοκράτους για το φράγμα στα Πάναγρα

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την διαχείριση των εγκαταστάσεων που θα γίνουν στην κατεχόμενη Κύπρο στα πλαίσια του σχεδίου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, υπέγραψαν στην Άγκυρα ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ με τον Τούρκο Υπουργό Γεωργίας και Δασών, Βαχίτ Κιρίστσι.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου που προσθέτει ότι στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα έργα που εκπονούνται από το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας όσον αφορά στη γεωργική άρδευση και ύδρευση καθώς και τη χρήση του πόσιμου νερού.

Ογούζ και Κιρίστσι συμφώνησαν στο θέμα της ανάπτυξης ενεργειών σε θέματα δασών και τον καθορισμό νέου σχεδίου δράσης.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση, ο κ. Ογούζ πρότεινε όπως εντός του 2023, αναμορφώσουν τις τρείς λίμνες που βρίσκονται στην περιοχή της Μεσαορίας, προκειμένου να αυξήσουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης νερού. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την παροχή στήριξης από την Τουρκία στο θέμα της αντιμετώπισης της ξηρασίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην παροχή τροφών για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Τούρκος Υπουργός Γεωργίας είπε ότι για την Τουρκία αποτελεί «εκ των ων ουκ άνευ το θέμα της πολιτικής ισότητας των Τούρκων της Κύπρου», προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στο ψευδοκράτος σε κάθε διαπραγματευτική διαδικασία και να αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια τους, όπως ανέφερε.

Υποστηρίζοντας ότι μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και δυσκολία ενόσω συνεχίζουν να συνεργάζονται με πνεύμα αλληλεγγύης, συνέχισε λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τον αγώνα που διεξάγουμε από κοινού με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των ομοεθνών μας στην τδβκ και την αναγνώριση τους στη διεθνή σκηνή».  

Δειτε Επισης

Η απάντηση ΥΠΕΞ στο σάλο για την τουρκική σημαία στην Πάφο-Αιχμές σε ιδιώτες
Σε διαδικασία κομματικής ολοκλήρωσης η ΔΗΠΑ-Στα σκαριά δύο νέα όργανα
Θύμα κυβερνοεπίθεσης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου-Απειλούν με διαρροή στοιχείων
Βγαίνει κι από πάνω ο Τατάρ-«Επίθεση κατά του τ/κ λαού η διαμαρτυρία των Ε/κ φοιτητών»
Κοινωνικές κατοικίες στο Βαρώσι και θεολογικό κολλέγιο ανακοίνωσε ο Οκτάι
Δεν αναμένει κινητικότητα στις συνομιλίες για Κυπριακό μετά την εκλογή του Χριστοδουλίδη ο Τατάρ
Κυκλοφόρησε η έντυπη έκδοση του Ι’ τόμου του έργου «Φάκελος Κύπρου»
Κ. Ευσταθίου: Η πανδημία ανέδειξε προκλήσεις για παιδιά με αναπηρίες
Αυτά είναι τα ποσά που έλαβαν τα κόμματα το 2022 ως κρατικές χορηγίες
Πρωτοβουλία ΔΗΣΥ για διάλογο για το Κυπριακό-Συναντήθηκαν Χριστοδουλίδης και Δημητρίου