Μηνύματα στους Τ/κ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκει για την ΕΕ έστειλε ο Χριστοδουλίδης

Αν εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες και θα απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κυπριακό, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν και τον Τζενκ Μουτλούγιακαλι, ο υποψήφιος ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Τουρκία έχει μια σειρά από απαιτήσεις από την ΕΕ, όπως η Τελωνειακή Ένωση, το αμυντικό σύμφωνο, η ελεύθερη κυκλοφορία. «Στόχος μας είναι να βάλουμε όλα αυτά τα αιτήματα στο ίδιο καλάθι και να επωφεληθούμε από αυτά με αμοιβαίο κέρδος», είπε.

Ανέφερε επίσης πως το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Άγκυρα. «Δεν έχουμε στόχο να αποκλείσουμε τους Τουρκοκύπριους. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Άγκυρα είναι το κλειδί της λύσης. Αν ήταν στο χέρι των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων, θα βρίσκαμε λύση».

Ερωτηθείς για το θέμα της παραχώρησης υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε παιδιά Τουρκοκυπρίων που γεννιούνται σε μεικτούς γάμους, ανέφερε πως πρόκειται για ένα πραγματικά ανθρωπιστικό πρόβλημα που εμπεριέχει πολλές δυσκολίες. «Θα εξετάσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε τα δεδομένα που έχουμε» είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως ελλείψει λύσης, η ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία είναι μια πολύ πιο ανησυχητική και ισχυρή πιθανότητα από την αναγνώριση του ψευδοκράτους.  

Δειτε Επισης

«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»