Ο Ταγίπ Ερντογάν υπέδειξε τις 14 Μαΐου ως ημερομηνία εκλογών

Στις 14 Μαΐου φαίνεται να κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία, έπειτα από τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι μετά από 73 χρόνια από τη μεγάλη εκλογική νίκη του Αντνάν Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950 και πάλι ο τουρκικός λαός θα πει και πάλι «φτάνει». 

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αείμνηστος Μεντερές μπήκε στις καρδιές του έθνους στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας ότι φτάνει πια, ο λόγος πλέον ανήκει στο έθνος και βγήκε από την κάλπη με μια συντριπτική νίκη». 

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο «73 χρόνια μετά, το έθνος μας θα πει και πάλι ‘φτάνει’ για άλλη μια φορά την ίδια μέρα σε αυτούς τους γελοίους πραξικοπηματίες, αυτούς τους ανίκανους συνομιλητές, αυτούς τους υποστηρικτές της κηδεμονίας, που εμφανίζονται μπροστά μας και αποκαλούνται τραπέζι των 6».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο