To 42,99% των Τουρκοκυπρίων αισθάνονται ότι δεν έχουν επίδραση στο Κυπριακό

Το 42,99% των Τουρκοκυπρίων αισθάνεται ότι δεν έχει επίδραση στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Κέντρου Ερευνών Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS) τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στα ευρήματα της έρευνας που διεξάγεται κάθε τρεις μήνες από το CMIRS με δείγμα 500 ατόμων μέσω τηλεφώνου.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 42,99% των συμμετεχόντων απάντησε ότι αισθάνεται ότι δεν έχει επίδραση στο Κυπριακό πρόβλημα έναντι 18,03% που απάντησε ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή.

Στις 3 πρώτες θέσεις της λίστας με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες βρίσκονται τα οικονομικά προβλήματα, ο πληθωρισμός και το υψηλό κόστος ζωής. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το σύστημα υγείας με το Κυπριακό να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και την ανεπάρκεια/ανικανότητα των πολιτικών ηγετών την έκτη θέση. 

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση, το 88,14% απάντησε ότι θα επιδεινωθεί, έναντι 85,51% τον Σεπτέμβριο και 93,87% τον Ιούνιο.

Στο θέμα της διαφθοράς, το 75% πιστεύει ότι είναι εκτεταμένη ενώ το 67,8% πιστεύει ότι δεν υπάρχει ισότητα έναντι των «νόμων». 

Δειτε Επισης

Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός
X. Σενέκης στην ΚΣ ΟΑΣΕ: Η τουρκική κατοχή δεν είναι παγωμένη σύγκρουση