Βαθύτατη θλίψη εκφράζουν φορείς για τον θάνατο της κριτικού θεάτρου Νόνας Μολέσκη

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού εκφράζει βαθύτατη θλίψη για το θάνατο της κριτικού θεάτρου Νόνας Μολέσκη της οποίας, όπως αναφέρει, «τα αμέτρητα κείμενά της, οι μοναδικές αναλύσεις και ‘αναγνώσεις’ των θεατρικών παραστάσεων του τόπου μας συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη του τομέα καθώς και στην αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για το κυπριακό θέατρο και τη δημιουργική του διαδικασία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η Νόνα Μολέσκη γεννήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας το 1956 και σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ της Μόσχας. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη συγκριτική γλωσσολογία αρχαίων βαλκανικών γλωσσών στο Ινστιτούτο Σλαβικών και Βαλκανικών Σπουδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε από τη ζωή η Νόνα Μολέσκη

Στην Κύπρο ζούσε μόνιμα από το 1982 και εργαζόταν ως φιλόλογος σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης. Άρχισε να ασχολείται με την κριτική θεάτρου από το 1989 και από το 1993 διατηρούσε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Η Νόνα Μολέσκη διετέλεσε για δυο θητείες μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου καθώς και μέλος της Επιτροπής Βραβείων Θεάτρου. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα από τα ρωσικά για παραστάσεις που ανέβηκαν από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Σατιρικό Θέατρο, το Θέατρο Ένα, το Θέατρο Σκάλα και άλλα θεατρικά σχήματα ενώ πληθώρα παραστάσεων ανέβασε και με τους μαθητές της στα σχολεία.

«Η αγάπη της και η αφοσίωσή της για το θέατρο ήταν αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της και η απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτισμό του τόπου μας», καταλήγει.

Επίσης, η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και το Προσωπικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου πληροφορήθηκαν με βαθιά θλίψη ότι έφυγε από τη ζωή η Νόνα Μολέσκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το κυπριακό θέατρο της οφείλει φόρο τιμής, μιας και επί 32 σχεδόν χρόνια παρακολουθούσε και έγραφε αδιάλειπτα ως ‘ομιλών θεατής’ τεκμηριωμένες, ουσιαστικές και οξυδερκείς κριτικές που όλοι πρόσμεναν να διαβάσουν».

Στον ΘΟΚ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1994 μέχρι το 2000.

Τέλος, ο ΘΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στον σύζυγό της, Γιώργο Μολέσκη, στην κόρη της και συνεργάτιδα του Οργανισμού, Ελένη Μολέσκη καθώς και σε όλους τους οικείους της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»