Ταλιατέλες με φιλέτα σολομού, μουστάρδα, μέλι και σπανάκι

O σολομός βρήκε το ταίρι του! Συνταγή από τον chef Noel Christo Bassil για την Blue Island.  

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φιλέτα σολομού, σε κομμάτια
  • 5 εκ. από τις Ψαραγορές Blue Island
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ταλιατέλες

Σάλτσα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε κομμάτια
  • 40 γρ. ούζο
  • 250 γρ. κρέμα καρύδας
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. σπανάκι
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • θερμός φαγητού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προμηθευτείτε τα φρέσκα φιλέτα σολομού από τις ΨαραγορέςBlue Island. Τοποθετήστε ένα μεγάλο μπολ στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα τα φιλέτα, σε κομμάτια 4-5 εκ., μαρινάρετε με 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 1 κουταλάκι αλάτι, 300 γρ. ταλιατέλες και μαγειρέψτε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1 ή μέχρι να γίνουν al dente. Στη συνέχεια, σουρώστε τις ταλιατέλες με το Varoma, μεταφέρετε σε θερμό φαγητού, ανακατέψτε με 1 κουταλιά  ελαιόλαδο και διατηρήστε τες ζεστές. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 2  κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σολομό για 2  μόνο λεπτά. Μεταφέρετε στο βαθύ δίσκο του Varoma και αφήστε  στην άκρη.

Σάλτσα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σεκομμάτια, ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 4 λεπτά/120°C/αντίστροφηκίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 40 γρ. ούζο, 250 γρ. κρέμα καρύδας, 100 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma με το σολομό στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 12 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε στο θερμό φαγητού με τις ταλιατέλες 100 γρ. σπανάκι, το μαγειρεμένο σολομό, τη σάλτσα από τον κάδο και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα. Δοκιμάστε καιαλατοπιπερώστε ανάλογα.

Βήμα 5

Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι