Απεβίωσε ο πρώτος Ελληνοκύπριος που εγκαταστάθηκε στα κατεχόμενα μετά την εισβολή

Την είδηση του θανάτου του «πρώτου Ελληνοκύπριου που εγκαταστάθηκε στο βόρειο τμήμα της Κύπρου» μετά το 1974, μετέδωσε την Τρίτη η «Γενί Ντουζέν».  

Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό δημοσίευμα, «απεβίωσε ο Νικόλας Σκουρίδης, «ο πρώτος Ελληνοκύπριος που έχτισε σπίτι και εγκαταστάθηκε στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», του οποίου το οικόπεδο 349 τετραγωνικών μέτρων στη Λάρνακα της Λαπήθου επιστράφηκε το 2018 με απόφαση της επιτροπής ακίνητης περιουσίας». 

Η κηδεία του Σκουρίδη θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 12:00. 

Λίγο πριν τον θάνατο του, ο Σκουρίδης μίλησε στη «Γενί Ντουζέν» και δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένος να εγκατασταθεί στη Λάρνακα της Λαπήθου, όπου επιθυμούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Σκουρίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους τελευταίους που έφυγαν από το χωριό στις 15 Αυγούστου 1974, ανέφερε στην τ/κ εφημερίδα ότι «όταν ήρθα στο χωριό το 2003 και είδα ότι το σπίτι μας καταστράφηκε, αυτή η κατάσταση με επηρέασε πολύ, ήμουν άρρωστος για μήνες.

Παρά την αποθάρρυνσή μου, δεν σταμάτησα να επισκέπτομαι το χωριό μου. Τόσο πολύ που προτιμούσα να έρχομαι στο χωριό και να πίνω τον καθημερινό μου καφέ με τους Τουρκοκύπριους». 

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Συνεχίζει τον αμανέ του ο Τατάρ-«Ορθή είναι η πολιτική των δυο κρατών»
Η Τουρκία αρχίζει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοιχτά των κατεχομένων
Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Προσπαθούν να κλειδώσουν αριστίνδην στον ΔΗΣΥ-Πώς διαμορφώνεται ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο
Συλλυπητήρια ΠτΔ για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου-«Φάρος ταπεινότητας, συμπόνιας και ειρήνης»
Χάθηκαν στην μετάφραση στα κατεχόμενα για τα πασχαλινά μηνύματα ΠτΔ και Αρχιεπισκόπου-Αντιδράσεις Τατάρ
Προχωρά ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΑΚΕΛ-Δεν προκύπτει αντίπαλος για τον Στέφανο