Επιστολή του ΠΑΣΠ σε ομάδες για τον κατώτατο μισθό

Επιστολή στις ομάδες σε σχέση με τον κατώτατο μισθό απέστειλε ο ΠΑΣΠ, σημειώνοντας τους την υποχρέωσή τους να συμμορφωθούν με το εργατικό δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, από την 1η Ιανουαρίου 2023 τέθηκε σε εφαρμογή το περί Κατώτατου Ορίου Μισθών Διάταγμα του 2022 κα σύμφωνα με το διάταγμα, ο κατώτατος μισθός καθορίζεται στα €940 μηνιαίως.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο σύνολο των ακαθάριστων ασφαλιστέων απολαβών των ποδοσφαιριστών και όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, ποδοσφαιριστές οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου του 2023 δεν θα έχουν ακόμα συμπληρώσει έξι μήνες συνεχούς απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, επιτρέπεται να αμείβονται, μέχρι τη συμπλήρωση έξι συνεχών μηνών απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, με €885 μηνιαίως.

Μετά τη συμπλήρωση των έξι αυτών μηνών, ο κατώτατος επιτρεπόμενος μισθός θα είναι το ποσό των €940.

«Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών θεωρεί κομβικής σημασίας το συγκεκριμένο διάταγμα για τους ποδοσφαιριστές και τις ποδοσφαιρίστριες, καθώς και το σύνολο του κυπριακού ποδοσφαίρου και με σχετική επιστολή που απέστειλε προς τις ομάδες/εταιρίες φέρει σε γνώση την υποχρέωσή τους να συμμορφωθούν με το εργατικό δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνεται, ο ΠΑΣΠ πραγματοποιεί σχετική εκστρατεία ενημέρωσης όσον αφορά τον εθνικό κατώτατο μισθό. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Μερκής, καθώς και τα μέλη Νικόλας Εγγλέζου, Λουκρητία Χρυσοστόμου, Ανδρέας Παχίπης, Γιάννης Ευσταθίου και Ανδρέας Χριστοδούλου, έστειλαν τα κατάλληλα μηνύματα στην κάμερα του ΠΑΣΠ και ένα από τα κεντρικά μηνύματα που προβάλλεται στο σχετικό φιλμάκι είναι ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οι εργοδότες τους έχουν μεταξύ τους υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Το φιλμάκι είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/U92gj_qyrlA  

Δειτε Επισης

Απολογείται την Κυριακή η Μουτζούκου-Πιθανόν θα εμπλέξει και άλλα άτομα στον θάνατο του Παναγιωτάκη
Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
Όταν το ΤΑΕ (Ε) του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας δεν διαβάζει Ποινική Δικονομία (Κεφ.155)
Το ηχητικό ντοκουμέντο και οι μαρτυρίες για Μουρτζούκου-Τι αποκάλυψε το «Φως στο Τουνέλ»
Πραγματοποιείται το απόγευμα η διαμαρτυρία στην Εισαγγελία για τον Θανάση Νικολάου-«Δεν πάει άλλο»
Μπαράζ ελέγχων σε όλες τις πόλεις μετά τα απανωτά περιστατικά βίας-Συλλήψεις και έλεγχοι υποστατικών
Τραγικές σκηνές στο νοσοκομείο μετά το θάνατο του δίχρονου που χτύπησε με όχημα ο πατέρας-Έγκυος η μητέρα
Επτά χρόνια μετά συνέλαβαν καταζητούμενο για διαρρήξεις και κλοπές-Τέθηκε υπό κράτηση
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι