Κόντρα Πετρίδη-Νικόλα για κυρώσεις εναντίον Ρώσων και στο βάθος Προεδρικές

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ξέσπασε με αφορμή συνέντευξη του πρώτου στην εκπομπή «60 λεπτά», του τηλεοπτικού δικτύου CBS. Αφορμή στάθηκε η απάντηση που έδωσε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τους Ρώσουος ολιγάρχες στους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία επέλβαλε κυρώσεις, υιοθετώντας της αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.   

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του CBS ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπέδειξε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προχωρήσει σε πάγμωα των περιουσιακών στοιχείων, Ρώσων που βρίσκονται στη λίστα προσώπων που επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα ανέφερε ότι έγινε η ανάκληση των κυπριακών διαβατηρίων δέκα ατόμων, ωστόσο αρνήθηκε να καταθέσει στο τηλεοπτικό δίκτυο τη λίστα με τα ονόματα των ολιγαρχών, επικαλούμενος τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων. 

Η άρνηση αυτή του υπουργού Οικονομικών, έφερε την αντίδραση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε πως, «όταν η απάντηση του Υπ. Οικονομικών της χώρας μας, στις καταγγελίες διαπλοκής που διερευνά το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο ειδήσεων, είναι η συγκάλυψη, τότε αυτός που την πληρώνει στο τέλος της ημέρας είναι η χώρα μας. Αυτόν τον υπουργό θέλει να ξανά διορίσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου…»

Το γάντι του Νικόλα σήκωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος του απάντησε και πάλι στο twitter πως, «αν η εφαρμογή της νομοθεσίας που ψηφίσατε για προστασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί συγκάλυψη σας καλώ να την τροποποιήσετε. Είναι με βάση αυτή τη ν/σ που το ΔΕΚ αποφάσισε πρόσφατα ότι τα δημόσια προσωπικά αρχεία αντίκεινται στο κεκτημένο!».

 

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών των Επαρχιακών Συνελεύσεων του ΔΗΣΥ
Διαβήματα ΥΠΕΞ για την άσκηση που συμμετέχει το ψευδοκράτος-Αποχώρησαν Ισπανία και Πολωνία
Το μήνυμα του ΠτΔ για τη διαφθορά-«Δεν θα επιτραπεί σε μια μειοψηφία να αμαυρώνει το όνομα της χώρας»
Επανέλαβε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών ο ΠτΔ-Οι σύνοδοι ορόσημο για εξελίξεις
Απαντά στα περί συμμετοχής του ψευδοκράτους σε διεθνή στρατιωτική άσκηση ο ΥΠΑΜ
ΒΙΝΤΕΟ: Άσκηση «BOLD WINGS - 2023» από ένοπλες δυνάμεις Κύπρου-Γαλλίας
Από τα φιλικά προετοιμασίας στα ντέρμπι η Κυβέρνηση-Το «ρόστερ», η τακτική και η πρώτη αξιολόγηση
Κλείνει τον κύκλο των εκλογών ο ΔΗΣΥ-Σήμερα οι Επαρχιακές Συνελεύσεις
Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού