Κόντρα Πετρίδη-Νικόλα για κυρώσεις εναντίον Ρώσων και στο βάθος Προεδρικές

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ξέσπασε με αφορμή συνέντευξη του πρώτου στην εκπομπή «60 λεπτά», του τηλεοπτικού δικτύου CBS. Αφορμή στάθηκε η απάντηση που έδωσε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τους Ρώσουος ολιγάρχες στους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία επέλβαλε κυρώσεις, υιοθετώντας της αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.   

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του CBS ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπέδειξε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προχωρήσει σε πάγμωα των περιουσιακών στοιχείων, Ρώσων που βρίσκονται στη λίστα προσώπων που επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα ανέφερε ότι έγινε η ανάκληση των κυπριακών διαβατηρίων δέκα ατόμων, ωστόσο αρνήθηκε να καταθέσει στο τηλεοπτικό δίκτυο τη λίστα με τα ονόματα των ολιγαρχών, επικαλούμενος τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων. 

Η άρνηση αυτή του υπουργού Οικονομικών, έφερε την αντίδραση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε πως, «όταν η απάντηση του Υπ. Οικονομικών της χώρας μας, στις καταγγελίες διαπλοκής που διερευνά το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο ειδήσεων, είναι η συγκάλυψη, τότε αυτός που την πληρώνει στο τέλος της ημέρας είναι η χώρα μας. Αυτόν τον υπουργό θέλει να ξανά διορίσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου…»

Το γάντι του Νικόλα σήκωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος του απάντησε και πάλι στο twitter πως, «αν η εφαρμογή της νομοθεσίας που ψηφίσατε για προστασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί συγκάλυψη σας καλώ να την τροποποιήσετε. Είναι με βάση αυτή τη ν/σ που το ΔΕΚ αποφάσισε πρόσφατα ότι τα δημόσια προσωπικά αρχεία αντίκεινται στο κεκτημένο!».

 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα