Συνομιλία Μελόνι με τον Μακρόν για την Ουκρανία-Συμφωνούν για πλήρη στήριξη στο Κίεβο

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, «έγινε αναφορά στα κύρια θέματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας».

«Υπογραμμίστηκε και πάλι η βούληση να παρασχεθεί πλήρης στήριξη στην Ουκρανία και η άμεση ανάγκη να εξευρεθούν, σε επίπεδο ΕΕ, αποτελεσματικές λύσεις για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσω ενός ουσιαστικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισαν να συνεχίσουν να συνδιαλέγονται επί των θεμάτων αυτών στα οποία υπάρχει μεγάλη σύγκλιση», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 27 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Στο αρχείο έβαλε η κυβέρνηση Τραμπ δίωξη κατά γιατρού που κατέστρεφε εμβόλια για την Covid
Η χαλαρή αντίδραση των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά ΕΕ και τρίτων χωρών
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Ο στρατός του Σουδάν απώθησε έφοδο των παραστρατιωτικών σε πολιτεία του Νταρφούρ
Αποδοκιμάζει ο Μακρόν τους δασμούς Τραμπ κατά της ΕΕ-«Η Κομισιόν να υπερασπιστεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα»
Σε κίνδυνο οι συνομιλίες για εκεχειρία Ισραήλ και Χαμάς-Aλληλοκατηγορούνται ότι εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας
Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα