Σάλος με τη διαρροή θεμάτων των τετραμήνων-Ανακάλεσαν τα γραπτά των Ν. Ελληνικών

Σάλος προκλήθηκε στην πρεμιέρα των Παγκύπριων Εξετάσεων, καθώς διέρρευσαν τα θέματα των Νέων Ελληνικών για τη Γ’ Λυκείου, με γονείς και καθηγητές να παρουσιάζονται έντονα ενοχλημένοι, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, από τις 9:20 το πρωί, άρχισαν οι καταγγελίες προς όλους τους οργανωμένους γονείς και τους καθηγητές ότι συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απέστειλε μήνυμα, από νωρίς το πρωί σε μαθητές του και του αποκάλυπτε τα θέματα του δοκιμίου, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο πίστευαν. Οι αναφορές που υπάρχουν ενώπιον των Οργανωμένων Γονέων και των καθηγητών είναι ότι πρόκειται για διαρροή από ιδιωτικό σχολείο. 

Από την πρώτη στιγμή, τόσο η Συνομοσπονδία Γονέων, όσο και η ΟΕΛΜΕΚ ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο άρχισε αμέσως έρευνα για το περιστατικό, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως το γραπτό αλλάξει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER το γραπτό που δόθηκε στους μαθητές είναι το ίδιο με αυτό που διέρρευσε.

Λόγω αυτού, οι εξετάσεις ακυρώθηκαν, με τους καθηγητές να μαζεύουν πίσω τα γραπτά και στις 11:30 αναμένεται να τους δοθεί νέο γραπτό και να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσαν το γραπτό, το όλο ζήτημα προκαλεί διάφορα ερωτηματικά, ως προς την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων. 

Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας καλείται να δώσει απαντήσεις, αλλά και να εξηγήσει για τους λόγους που δεν άλλαξε το γραπτό εγκαίρως, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί. 

Αυτό είναι το μήνυμα που στάλθηκε στους μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίσημη πρώτη για τετραμήνα για σχεδόν 50,000 μαθητές-Στη μάχη και τα Γυμνάσια

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου