Αυτά είναι τα SMS που διέρρευσαν για τα θέματα-Το μήνυμα που καίει καθηγήτρια

Σάλος προκλήθηκε στην πρεμιέρα των Παγκύπριων Εξετάσεων, καθώς διέρρευσαν τα θέματα των Νέων Ελληνικών για τη Γ’ Λυκείου, με γονείς και καθηγητές να παρουσιάζονται έντονα ενοχλημένοι, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας. 

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, από τις 9:20 το πρωί, άρχισαν οι καταγγελίες προς όλους τους οργανωμένους γονείς και τους καθηγητές ότι συγκεκριμένη εκπαιδευτικός απέστειλε μήνυμα, από νωρίς το πρωί σε μαθητές της και αποκάλυπτε τα θέματα του δοκιμίου, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο πίστευαν. Οι αναφορές που υπάρχουν ενώπιον των Οργανωμένων Γονέων και των καθηγητών είναι ότι πρόκειται για διαρροή από ιδιωτικό σχολείο. 

Από την πρώτη στιγμή, τόσο η Συνομοσπονδία Γονέων, όσο και η ΟΕΛΜΕΚ ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο άρχισε αμέσως έρευνα για το περιστατικό, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως το γραπτό αλλάξει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER το γραπτό που δόθηκε στους μαθητές είναι το ίδιο με αυτό που διέρρευσε.

Λόγω αυτού, οι εξετάσεις ακυρώθηκαν, με τους καθηγητές να μαζεύουν πίσω τα γραπτά και στις 11:30 αναμένεται να τους δοθεί νέο γραπτό και να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσαν το γραπτό, το όλο ζήτημα προκαλεί διάφορα ερωτηματικά, ως προς την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων. 

Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας καλείται να δώσει απαντήσεις, αλλά και να εξηγήσει για τους λόγους που δεν άλλαξε το γραπτό εγκαίρως, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί. 

Αυτό είναι το μήνυμα που στάλθηκε στους μαθητές

Τα θέματα που διέρρευσαν 

 

 

 

Δειτε Επισης

Χαιρέτισε την αναθεώρηση για τις άδειες οδήγησης στο Συμβούλιο Μεταφορών ΕΕ ο Βαφεάδης
Νέος νόμος απαγορεύει τη συλλογή και εμπορία άγουρων χαρουπιών
Η Βουλή στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Πράσινο Βουλής για γρηγορότερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
«Δεν πωλούν σπίτια σε Τουρκοκύπριους ή Τούρκους στην περιοχή του Τρικώμου»
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη ανεβάζει ο ΘΟΚ για το καλοκαίρι
Τατάρ: Με Ερντογάν θα συνεχιστεί η αποφασιστική στάση στην Αν. Μεσόγειο
Κατέθεσε πρόταση Νόμου για την ευθανασία η Χαραλαμπίδου
Αντιδράσεις στα κατεχόμενα σε δηλώσεις για την ελληνική σημαία Κάστρου Κερύνειας