Συνέλαβαν εργοδότες που εκμεταλλεύονταν εργασιακά αλλοδαπούς

Νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεση το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων προέβη στην αναγνώριση δύο προσώπων, ως θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης ηλικίας 22 και 21 ετών.

Σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό που έχει συλλεγεί από το Γραφείο ΚΕΠ, τα δύο θύματα τύγχαναν εργασιακής εκμετάλλευσης στον γεωργικό τομέα, από 60χρονο και 25χρονο.

Οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί στις 10/01/2023 και τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση κατόπιν έκδοσης σχετικού Διατάγματος που είχε εκδοθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης προέκυψε κατόπιν αξιολόγησης σχετικής πληροφορίας που είχε διαβιβαστεί στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, από την Υ.Α.&Μ. Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση στα γεωργικά υποστατικά του 60χρονου.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και για σκοπούς διασφάλισης της προστασίας των δύο θυμάτων, αυτά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής, κατόπιν συνεργασίας με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους