Tατάρ: Μπορεί να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές από τουρκικά κράτη
16:53 - 16 Ιανουαρίου 2023

Οι Τουρκοκύπριοι κοίταζαν πάντοτε προς την Ανατολία και κατάφεραν να σταθούν όρθιοι με αγωνιστικό και ισχυρό τρόπο έναντι εκείνων που προσπάθησαν να τους αφομοιώσουν, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του σε σύνοδο αποφοίτων από τα πανεπιστήμια της Τουρκίας που διοργανώθηκε εκ μέρους της «προεδρίας», Τούρκων του εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε επίσης πως «όλα αυτά έγιναν με εκπαίδευση, πίστη και την στήριξη που ήρθε από την Ανατολία», προσθέτοντας ότι φοιτητές άφησαν στη μέση τις σπουδές τους και ήρθαν στην Κύπρο για να πολεμήσουν στις μάχες των Κοκκίνων το 1964. «Η ΤΔΒΚ είναι επιτυχία όλων μας», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους διότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του «μεγάλου τουρκικού έθνους», πρόσθεσε.
Οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να επωφελούνται από υποτροφίες που τους δίδονται και να σπουδάζουν σε διάφορους τομείς στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, συνέχισε ο κ. Τατάρ και επανέλαβε ότι το ψευδοκράτος έγινε παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών λέγοντας ότι θα διασφαλίσουν τις σπουδές φοιτητών από αυτές τις χώρες σε «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα, με την παραχώρηση και υποτροφιών.
Πηγή: KYΠΕ
