Το ύστατο χαίρε στον τελευταίο βασιλιά των Ελλήνων, Κωνσταντίνο

Στην τελευταία του κατοικία, στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του, ετάφη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Η οικογένειά του και οι «γαλαζοαίματοι» που προσεκλήθησαν, παρευρέθησαν στο τρισάγιο που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως.

Στη συνέχεια, οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, μαζί με κάποια από τα εγγόνια του τέως βασιλιά μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του.

Στο χώρο δεν υπήρχαν κάμερες, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του τέως βασιλιά.

Λίγο μετά τις 16:00 οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο της ταφής, για να μεταβούν στη «Μεγάλη Βρεταννία», προκειμένου να γευματίσουν.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ακολουθούμενη από την οικογένειά του και τους προσκεκλημένους της βασιλείς και πρίγκιπες της Ευρώπης, ξεκίνησε για το τελευταίο της ταξίδι από τη Μητρόπολη, λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι. Πέρασε μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τη Βασιλίσσης Σοφίας και ακολούθως κατέβηκε στη Μιχαλακοπούλου και μέσω της Περιφερειακής Υμηττού, της Αττικής Οδού και της Εθνικής έφτασε στο Τατόι.

Αφού πέρασε και το τελευταίο αυτοκίνητο της πομπής στο κτήμα του Τατοΐου, άνοιξε η πύλη για να επιτραπεί και σε πολίτες να μπουν ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής.

Νωρίτερα, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη, παρουσία επτά βασιλέων και αρχηγών κρατών, πριγκίπων και «γαλαζοαίματων» σύσσωμη η η οικογένεια, επιχειρηματίες, βουλευτές της ΝΔ, προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και πλήθος κόσμου.

Στον επικήδειο που συγκίνησε ο γιος του εκλιπόντος, Παύλος. «Θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια όταν χάνει κάτι πολύτιμο», σημείωσε εισαγωγικά και στη συνέχεια μίλησε για στιγμές της ζωής του, μεταξύ των οποίων η κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου το 1960, αλλά και η επιρροή που άσκησε για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα το 2004.

Αναφέρθηκε, όμως, και στα γεγονότα κατάλυσης της Δημοκρατίας: «Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπους ανατροπής των πραξικοπηματιών».

Και ο Παύλος υποσχέθηκε, εν κατακλείδι, ότι τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου θα διαφυλάξουν την κληρονομιά του και «θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα». Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά ανέγνωσε τον επικήδειο και στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά, ενώ εμφανώς συγκινημένη τον άκουγε η μητέρα του, Άννα-Μαρία. Κατά την έξοδο της σορού από τον ναό, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»