Εντόπισαν την καθηγήτρια… χαφιέ-Ζητά οδηγίες από Εισαγγελέα ο Προδρόμου

Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το απόγευμα για το θέμα της διαρροής των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών , στα πλαίσια των εξετάσεων τετραμήνων, η Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ, ενώ συνεδριάζουν και οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης για το ίδιο θέμα. Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας είναι σε θέση να γνωρίζει ποια είναι η εκπαιδευτικός που διέρρευσε το θέμα και προς αυτό το σκοπό, ζήτησε οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα, για τον τρόπο αντίδρασης. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ για το θέμα της διαρροής των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, στα πλαίσια των εξετάσεων τετραμήνων, είπε ότι είναι σοβαρότατο το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαθητές έμειναν εκτός τάξης μετά τη διαρροή θεμάτων-Πυρά κατά Υπ. Παιδείας

«Εμείς μόλις ενημερωθήκαμε από το πρωί για το ζήτημα αυτό, ενημερώσαμε τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας. Επίσης, επικοινωνήσαμε ξανά μαζί του γύρω στις 10:30 όπου και του υποβάλλαμε την εισήγηση μας για το πρόβλημα αυτό και η ομόφωνη εισήγηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ ήταν να ακυρωθεί η σημερινή εξέταση και να δοθεί σε άλλη ημερομηνία που του εισηγηθήκαμε την 31η Ιανουαρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργούνταν πολλά περισσότερα προβλήματα», πρόσθεσε. Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Χατζησάββας, δημιουργηθήκαν αρκετά ζητήματα, πέραν της αναστάτωσης των μαθητών, της ψυχολογικής τους αναστάτωσης , κλπ.

«Φαίνεται ότι αρκετοί μαθητές είχαν φύγει από τα σχολεία τους. Δεν ξέρουμε ακριβώς τον αριθμό αλλά οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ένας αριθμός μαθητών έφυγε και επομένως δεν παρακάθισε σε αυτές τις εξετάσεις. Άρα υπάρχει ένα ζήτημα», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι μαθητές της ειδικής αγωγής φαίνεται να έδωσαν εξετάσεις με το γραπτό, το εξεταστικό δοκίμιο, της πρώτης σειράς.

«Υπάρχουν αρκετά ζητήματα», επανέλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Σταματήστε να γράφετε, διέρρευσαν τα θέματα»-Έξαλλοι οι φορείς με το φιάσκο

Ο κ. Χατζησάββας είπε, παράλληλα, ότι συνέρχεται εκτάκτως εξ αποστάσεως η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, γιατί είναι σοβαρό το ζήτημα, δέχονται συνεχώς τηλεφώνα, να συζητήσουν το θέμα ξανά και να δουν τι είναι εκείνο που πρέπει να γίνει που θα εξυπηρετήσει τους μαθητές.

«Όταν προειδοποιούσαμε για κάποια ζητήματα που αφορούσαν διαδικαστικής φύσεως ζητήματα, δυστυχώς δεν λάμβαναν υπόψιν όσα τους λέγαμε. Πάντοτε είχαμε τον φόβο της διαρροής. Δυστυχώς, παρουσιάστηκε σήμερα. Και ουδέποτε ήταν ευχή μας ή οτιδήποτε άλλο να προκληθεί μια τέτοια αναστάτωση από την ανέντιμη, -πρέπει να πούμε- ενέργεια του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού», συμπλήρωσε.

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, συνέχισε ο κ. Χατζησάββας, η ΟΕΛΜΕΚ επαναλαμβάνει τη θέση της και λέει ξεκάθαρα ότι η κεντρική εξέταση του Ιανουαρίου δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται.

«Είναι κοινή θέση και της ΟΕΛΜΕΚ και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων όπως και της ΠΣΕΜ επίσης και άλλων εμπλεκόμενων με την παιδεία φορέων που μιλούμε μαζί τους. Δημιουργούνται πραγματικά πολλά προβλήματα», είπε.

Ολόκληρος μήνας, πρόσθεσε, «ο Ιανουάριος, δυστυχώς πάει χαμένος. Είμαστε σε μια διαδικασία εξεταστική. Ακολούθως, μετά από δύο μήνες έρχεται το Πάσχα και μετά από μια εβδομάδα ξεκινούμε τη διαδικασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με τη διαρροή θεμάτων των τετραμήνων-Ανακάλεσαν τα γραπτά των Ν. Ελληνικών

«Άρα, ο θεσμός αυτός πάσχει και θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα μας για σύγκλιση ευρείας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητήσουμε ποιος είναι ο πιο καλός τρόπος για την αξιολόγηση των μαθητών που να εξυπηρετεί πρωτίστως τους μαθητές», σημείωσε.

Σε ερώτηση πως έφτασε κοντά τους ότι υπήρξε διαρροή των θεμάτων, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι όταν ξεκίνησε και πήγαινε το μήνυμα από κινητό σε κινητό, η πρώτη πληροφορία που είχαν είναι ότι κάποιοι μαθητές από ένα συγκεκριμένο Λύκειο πήγαν σε καθηγήτρια τους και της είπαν κυρία έτσι και έτσι συμβαίνει και αυτό έγινε γύρω στις 09:30.

«Σε μικρό χρονικό διάστημα διέρρευσε παντού αυτό και σε άλλες επαρχίες. Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Υπουργό εμείς, μας είπε ότι θα το διερευνήσει. Του είπαμε από το πρώτο τηλεφώνημα ότι ήταν πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «περιμέναμε μέχρι τις 10:30 να δούμε αν πράγματι εκείνα που φαίνονταν πάνω στο μήνυμα περιλαμβάνονταν μέσα στο εξεταστικό δοκίμιο, το επαληθεύσαμε και αυτό και επικοινωνήσαμε ξανά με τον Υπουργό και του είπαμε ότι η πιο καθαρή λύση που έχεις να κάνεις αυτή την στιγμή είναι να ακυρωθεί η σημερινή εξέταση».

Ερωτηθείς ποιος ήταν ο λόγος που συνεχίστηκε η εξέταση και δεν μετατέθηκε σε άλλη ημερομηνία όπως ήταν η εισήγηση της ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι τους αναφέρθηκε πως για τέτοιες περιπτώσεις έκτακτες υπάρχει το δεύτερο εξεταστικό δοκίμιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ως ΟΕΛΜΕΚ θα έχουν κάποια συνάντηση με την ΠΣΕΜ και τους οργανωμένους γονείς, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι θα συνεδριάσουν τώρα το απόγευμα, ενώ συνεδριάζουν και οι γονείς. «Είμαστε σε επικοινωνία», κατέληξε.        

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη την έκθεση από το σχολείο, στο οποίο υπηρετεί η εκπαιδευτικός. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τη Νομική Υπηρεσία τη συμβολή της για το πως πρέπει να κινηθεί έναντι της εκπαιδευτικού.

Σε ερώτηση αν θα καταγγελθεί η υπόθεση στην Αστυνομία, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν είναι θέμα της αστυνομίας.

«Δεν έδωσε τα θέματα σε κάποιους για να επωφεληθούν. Η ζημιά που έκανε όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έγινε μάλιστα δημόσια, οπότε δεν χρειάζεται αστυνομία», καταλήγουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα SMS που διέρρευσαν για τα θέματα-Το μήνυμα που καίει καθηγήτρια

Δειτε Επισης

Πρότεινε χώρους ανέγερσης δημοτικού Ορόκλινης η ΥΠΑΝ-« Επαφίεται στις κοινότητες να συμφωνήσουν»
Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του αναλυτικού προγράμματος για την υπουργό Παιδείας
Αποζημιώσεις στην οικογένεια Παπακώστα για παραβίαση του δικαιώματος αυλισμού
Με sms θα ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Ολοκληρώνει το πόθεν έσχες η Βουλή-Συνεχίζουν να εξαιρούνται δικαστές και Εισαγγελείς
Καταζητείται η 35χρονη Αλεξία Αλεξάνδρου (pic)
Σύσταση φορέα προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό-Αύξηση 37,9% σε αφίξεις
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ οι δείκτες ανεργίας στην Κύπρο το 2022
Σπάει τη σιωπή της η οικογένεια του Αντρέα για το ορφανό θανατηφόρο-Διαψεύδει Αστυνομία, ζητά επανεξέταση της υπόθεσης
Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος πολύτεκνης μάνας-Πώς θα καταβληθεί