Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος

Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης που παρατηρείται από το πρωί. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω βαριάς χιονόπτωσης που επικρατεί στην περιοχή όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση. Το χιόνι στην Πλατεία του Τροόδους έφτασε τα 17 εκατοστά.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί, μόνο για οχήματα που ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή τετρακίνηση. 

Ελαφρά χιονόπτωση και παγετός στα ορεινά

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Μετεωρολογικός Λειτουργός, Νικολίνα Κουτσοφτή, ανέφερε ότι μέχρι την Τρίτη θα υπάρχει παρόμοιο σκηνικό, για να σημειώσει ότι από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Όπως ανέφερε, ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσθεσε ότι στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι.

Επιπλέον, είπε πως απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στις παράλιες περιοχές.

Σύμφωνα με την κ. Κουτσοφτή, «στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ αργότερα θα σχηματιστεί και παγετός», για να συμπληρώσει πως «η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κουτσοφτή είπε ότι παρόμοιο σκηνικό θα συνεχίσει μέχρι και την Τρίτη, προσθέτοντας ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά».

«Την Τρίτη», συμπλήρωσε, «ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει και χιόνι».

Δειτε Επισης

Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους