ΒΙΝΤΕΟ: H στιγμή που ο Αλιζερά Ακμπάρι πάει με δεμένα τα μάτια για την εκτέλεσή του

Στην εκτέλεση δι απαγχονισμού του Βρετανοϊρανού Αλιρεζά Ακμπαρί, προχώρησε η Τεχεράνη, αφού τον καταδίκασε σε θάνατο με τη κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Βρετανίας.

Την είδηση μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν το πότε και το πώς.

«Ο Αλιρεζά Ακμπαρί, που καταδικάστηκε σε θάνατο με τις κατηγορίες της διαφθοράς επί της γης και εκτεταμένων ενεργειών κατά της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας μέσω κατασκοπείας για τις υπηρεσίες πληροφοριών της βρετανικής κυβέρνησης…εκτελέστηκε», ανέφερε το πρακτορείο Mizan μέσω Twitter.

Στο twitter επίσης κυκλοφόρησε βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Ακμπάρι, με ημερομηνία 13/01.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το BBC Persian,μετέδωσε ηχογραφημένες δηλώσεις του Ακμπαρί όπου έλεγε ότι ομολόγησε μετά από βασανίστηρια που υπέστη.

Τα φρικτά βασανιστήρια

«Με πάνω από 3.500 ώρες βασανιστηρίων, παραισθησιογόνες ουσίες και μεθόδους άσκησης σωματικής και ψυχολογικής πίεσης, με κατέστησαν άβουλο. Με οδήγησαν στο χείλος της τρέλας…και με ανάγκασαν να προχωρήσω σε ψευδείς ομολογίες με όπλα και απειλές θανάτου» ακούγεται στο απόσπασμα.

Η εκτέλεση του Ακμπαρί προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Βρετανίας και της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Η εκτέλεση σήμερα το πρωί από τις ιρανικές αρχές του Βρετανοϊρανού πολίτη Αλιρεζά Ακμπαρί καταδεικνύει μια ακόμα φορά την αποτρόπαια επίθεσή τους κατά του δικαιώματος στη ζωή», ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία, καλώντας τη βρετανική κυβέρνηση να «ερευνήσει πλήρως» τις καταγγελίες περί βασανισμού του Ακμπαρί.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Φόβος για υγειονομική καταστροφή στις ΗΠΑ λόγω της επιφυλακτικότητας έναντι των εμβολίων
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαλόνι με υγραέριο που ακούμπησε κεράκια σε τούρτα έσκασε στο πρόσωπο 33χρονης
Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία-Όσα συμφώνησαν Τραμπ και Μακρόν
Το γερμανικό τείχος προστασίας, η άνοδος του AfD και η τιμωρία των απερχόμενων
Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας-Επενδυτικό ταμείο για τα 500 δισ. από το Κίεβο
Πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στη Γάζα
ΗΠΑ και Ρωσία καταψήφισαν στον ΟΗΕ ψήφισμα της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου
Ξεκίνησε η δίκη των τριών ανδρών για την κλοπή της χρυσής τουαλέτας από το Ανάκτορο Μπλένεμ
Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από την Αλεξανδρούπολη, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου