Παρέλαση ιδιωτικών τζετ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου-Aφίξεις «γαλαζοαίματων»

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τις αφίξεις των γαλαζοαίματων προσκεκλημένων από αύριο στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι αφίξεις του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, δηλαδή του ανηψιού του εκλιπόντος Φελίπε και της συζύγου Λετίθια -που θα διαμείνουν στη Μεγάλη Βρετανία- αλλά και του πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Μέσα στην αυριανή ημέρα αναμένονται επίσης στην Αθήνα η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε και ο πρίγκηπας διάδοχος  Φεντερίκ, η Βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι και ο πρίγκηπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν.

Και ο Αλβέρτος στην Αθήνα

Ένας ακόμη «γαλαζοαίματος» που, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θα δώσει τελικά το «παρών» είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Ο Αλβέρτος θα ταξιδέψει αύριο, Κυριακή, στην Αθήνα.

Αύριο θα φτάσει επίσης και ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών, όπως και εκπρόσωπος της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ρουμανίας, ο σύζυγος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Ράντου.

Το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα η πριγκίπισσα Άννα

Από τη βρετανική βασιλική οικογένεια δεδομένο θεωρείται ότι θα δώσει το «παρών» στην κηδεία η πριγκίπισσα Άννα που ταξιδεύει για την Αθήνα το πρωί της Δευτέρας. Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα έρθει ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ ή ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Τη Δευτέρα επίσης θα φτάσει στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δώσει και ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, ο οποίος, κατά τις ίδιες πηγές, θα μεταβεί στην Αθήνα συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Μαξίμα και τη μητέρα του, βασιλομήτορα Βεατρίκη.

«Παρέλαση» ιδιωτικών τζετ στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται «παρέλαση» private jet καθώς όλοι οι γαλαζοαίματοι θα πετάξουν με τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προγραμματιστεί καμία υποδοχή και μετά την άφιξη τους θα μεταβαίνουν απ ευθείας στα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν.

Χωρίς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η έξοδος ακολουθία θα τελεστεί προεξάρχοντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και τη συμμετοχή μελών της Ιεράς συνόδου.  Ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα παρ ' ότι είχε προσκληθεί από την οικογένεια. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά στο Φανάρι.

Τα «χρυσά» προσκλητήρια

Η οικογένεια του εκλιπόντος έχει εκδώσει μόλις 190 με 200 προσκλητήρια για την κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 με 60 προσκλήσεις για τους επισήμους αφορούν πρόσωπα από την Ελλάδα. Οι προσκλήσεις αυτές αποστέλλονται από το γραφείο του τέως βασιλιά στην Αθήνα και, μεταξύ άλλων, αποδέκτες είναι φίλοι, παλαιοί συμμαθητές του εκλιπόντος, επιχειρηματίες, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κ.ά.

Τις υπόλοιπες προσκλήσεις χειρίζεται το γραφείο του Λονδίνου.

Ποιοι υπουργοί και βουλευτές θα πάνε στην κηδεία

Η εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναβαθμίστηκε. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού την κυβέρνηση θα εκπροσωπούσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Παρά ταύτα, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί και από τον αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ιδιωτικά θα δώσουν το «παρών» και άλλα επιφανή στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ. Όπως έχει ήδη αναφέρει το iefimerida.gr, στην κηδεία θα παραβρεθεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ στη Μητρόπολη πιθανώς θα παραστεί και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στην κηδεία θα παραστεί και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς. Από τη ΝΔ θα δώσουν το «παρών» και οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας) και Δημήτρης Βαρτζόπουλος (Β’ Θεσσαλονίκης). Να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα πήγαινε στην κηδεία αν δεν υπήρχε προγραμματισμένο ταξίδι, για θέματα επενδύσεων, στο Κουβέιτ.

Βήμα βήμα η κηδεία -Το τελετουργικό

Η πρώτη πράξη της κηδείας θα εκτυλιχθεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι πολίτες θα μπορούν να πουν τον τελευταίο «αντίο» από τις 6.00 έως τις 10.30.

Θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, τον οποίο θα πλαισιώνουν Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου. Μόλις ολοκληρωθεί η κηδεία θα ξεκινήσει η πομπή, με τους επισήμους να επιβιβάζονται σε ειδικά οχήματα για να μεταβούν στο Τατόι, υπό δρακόντεια μέτρα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν από το Σύνταγμα θα είναι η Κατεχάκη -Αττική Οδός – Βαρυμπόμπη. Η σορός εκείνη την ώρα θα βρίσκεται ήδη στο μαυσωλείο για το τρισάγιο. Θα ακολουθήσει η ταφή του τέως βασιλέα Κωνσταντίνου στα μνήματα, δίπλα από τους τάφους των γονιών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο τέως βασιλιάς θα ταφεί με πολιτικά ρούχα, όχι με στολή, ενώ το φέρετρο θα είναι καλυμμένο με τη γαλανόλευκη.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή