Πικάντικο κοτόπουλο με σπανάκι και γλυκοπατάτες
06:33 - 13 Ιανουαρίου 2023
Γευστικό και υγιεινό! Συνταγή από τον σεφ Σάββα Μάππουρα
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γλυκοπατάτες, σε κύβους 3 εκ.
- 250 γρ. σπανάκι (μικρά φύλλα)
- 500 γρ. νερό
- 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
- 1 πιπέρι τσίλι, χωρίς σπόρια
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε μικρά κομμάτια
- 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας φλούδα από μισό λεμόνι, χωρίς το ασπρό μέρος
- 40 γρ. χυμό λεμονιού
- 20 γρ. σιρόπι σφένδαμου
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών
- 700 γρ. μηροί κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκκαλα, σε κύβους 3 εκ.
- 15 γρ. κολοκυθόσπορο, για το σερβίρισμα
- 4 μικρές πίτες ολικής αλέσεως
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε 500 γρ. γλυκοπατάτες, σε κύβους 3 εκ., στο βαθύ δίσκο του Varoma. Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, κλείστε με το καπάκι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.
Βήμα 2
Προσθέστε 250 γρ. σπανάκι πάνω από τις γλυκοπατάτες, κλείστε με το καπάκι το Varoma και μαγειρέψτε ακόμα 5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Αφαιρέστε το Varoma και μεταφέρετε σε βαθουλή πιατέλα. Αδειάστε τον κάδο.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4, 1 πιπέρι τσίλι, 1 κουταλάκι πάπρικα, 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε μικρά κομμάτια, 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας, φλούδα από ½ λεμόνι, 40 γρ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. σιρόπι σφένδαμου, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 4
Προσθέστε 200 γρ. νερό και 1 κουταλιά σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών. Αλατίστε το κοτόπουλο με 1 κουταλάκι αλάτι και μοιράστε το στους 2 δίσκους του Varoma, βάλτε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το κοτόπουλο με τις γλυκοπατάτες και το σπανάκι σε βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με τη σάλτσα από τον κάδο και αναμείξτε με τη σπάτουλα. Πασπαλίστε με 15 γρ. κολοκυθόσπορους και συνοδεύστε με τις 4 πίτες ολικής αλέσεως για το σερβίρισμα.